Share

De Belgian Red Flames speelden op dinsdag 12 april 2016 op Den Dreef in Leuven hun vijfde kwalificatiewedstrijd op weg naar het EK 2017 in Nederland nadat Engeland eerder in de namiddag op bezoek moest bij Bosnië-Herzegovina.

Engeland won opnieuw maar met het kleinste verschil tegen Bosnië-Herzegovina! Foto - David Catry

Engeland won opnieuw maar met het kleinste verschil tegen Bosnië-Herzegovina! Foto – David Catry

Engeland had het niet makkelijk maar won uiteindelijk in Zenica net zoals in de heenwedstrijd in Bristol tegen Bosnië-Herzegovina met het kleinste verschil. Het winnende doelpunt viel dit keer slechts vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Alex Greenwood zette voor vanop links waarna Karen Carney de bal via doelvrouw Almina Hodzic tegen de lat kopte en vervolgens in de rebound tot scoren kwam (0-1).

Lenie Onzia, hieri n duel met Katrin Loo van Estland, zorgde voor een assist en was mee betrokken in enkele mooie combinaties van de Belgian Red Flames! Foto - David Catry

Lenie Onzia, hieri n duel met Katrin Loo van Estland, zorgde voor een assist en was mee betrokken in enkele mooie combinaties van de Belgian Red Flames! Foto – David Catry

De Belgian Red Flames hadden zoals verwacht minder moeite met Estland. De vraag was eigenlijk alleen wanneer de doelpunten zouden vallen. In de eerste helft was dat om de tien minuten. Na 8 minuten kopte Davina Philtjens nog een voorzet van Laura Deloose tegen de lat. Drie minuten later was het wel raak toen Maud Coutereels op aangeven van Tessa Wullaert de bal tegen de netten knikte (1-0, 11de minuut). Het tweede doelpunt kwam er nadat Estland slecht uitspeelde en Tine De Caigny met links over de hulpeloze Estse verdediging trapte (2-0, 21ste minuut). Voor de rust werd er nog één keer gescoord net na het halfuur na alweer een slecht uitspelen van Estland. Maud Coutereels zette nu voor vanop links, Tine De Caigny trof de paal en Tessa Wullaert kon de rebound eenvoudig en in een leeg doel binnentrappen (3-0, 31ste minuut). België domineerde ook de tweede helft en scoorde nu nog drie mooie doelpunten na combinaties. De afwerkers waren Tine De Caigny (4-0, 50ste minuut) op aangeven van Laura Deloose, Tessa Wullaert op aangevan van Lenie Onzia (5-0, 63ste minuut) en de voor Janice Cayman bij de rust ingevallen Tine Schryvers op aangeven van Tessa Wullaert (6-0, 67ste minuut). Het had nog veel meer kunnen zijn maar de Belgian Red Flames hielden het bij deze tennisscore. Nog vermelden dat Estland welgeteld één keer naar het Belgische doel trapte, van ver buiten de grote rechthoek en binnen het kader via Vlada Kubassova van Levadia Tallinn. Justien Odeurs was attent en kon de bal eenvoudig pakken!

Tine Schryvers lukte bij haar eerste invalbeurt terug op Belgische bodem meteen ook een doelpunt voor de Belgian Red Flames op aangeven van Tessa Wullaert (9). Foto - David Catry

Tine Schryvers lukte bij haar eerste invalbeurt terug op Belgische bodem meteen ook een doelpunt voor de Belgian Red Flames op aangeven van Tessa Wullaert (9). Foto – David Catry

De Belgian Red Flames blijven leider in groep 7 met nu 11 punten uit 5 duels. Engeland volgt op 1 punt met een wedstrijd minder gespeeld. De eerstvolgende opdracht voor de Belgian Red Flames in deze EK-kwalificatie is nu op zaterdag 3 juni 2016 uit tegen Estland.

Dit waren de resultaten in groep 7:
Bosnië-Herzegovina – Engeland 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 86′ Karen Carney 0-1.

België – Estland 6-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 11′ Maud Coutereels 1-0, 21′ Tine De Caigny 2-0, 30′ Tessa Wullaert 3-0, 50′ Tine De Caigny 4-0, 63′ Tessa Wullaert 5-0, 67′ Tine Schryvers 6-0.

Dit is de stand in groep 7 na de wedstrijden van dinsdag 12 april 2016:
1. België 5-11 (19-2);
2. Engeland 4-10 (11-1);
3. Servië 4-7 (5-2);
4. Bosnië-Herzegovina 6-6 (5-13);
5. Estland 5-0 (0-22).

De acht groepswinnaars en de zes beste tweedes (in duels tegen de groepswinnaar, de derde en de vierde in de eindstand) kwalificeren zich voor het EK 2017 in Nederland. De twee overblijvende tweedes spelen een play-off heen- en terug tussen 17 en 25 oktober 2016 voor het laatste ticket. Gastland Nederland is als organisator rechtstreeks geplaatst. Frankrijk heeft zich al geplaatst als winnaar van groep 3! Ook Duitsland, dat op deze dinsdag 12 april 2016 thuis met 2-0 won tegen Kroatië, is inmiddels als winnaar van groep 5 geplaatst!

Dit is het resterende programma in groep 7 van de EK-kwalificatie:

Zaterdag 3 juni 2016:
Estland – België;
Zondag 4 juni 2016:
Engeland – Servië (Adams Park, Wycombe);
Dinsdag 6 juni 2016:
Estland – Bosnië-Herzegovina;
Woensdag 7 juni 2016:
Servië – Engeland (Sports Center, Stara Pazova);
Donderdag 15 september 2016:
Servië – België;
Engeland – Estland;
Dinsdag 20 september 2016:
Bosnië-Herzegovina – Servië;
België – Engeland (in Leuven).

Lees nog meer over Bosnië-Herzegovina – Engeland:

Website UEFA – EK-kwalificatie 2017

Lees nog meer over België – Estland:
Website UEFA – EK-kwalificatie 2017

PS: In de terugwedstrijden van de kwartfinales van de UEFA Champions League hebben Real Madrid en Manchester City zich geplaatst voor de halve finales. Cristiano Ronaldo scoorde een hat-trick voor de Koninklijke tegen VfL Wolfsburg waardoor het in Bernabeu 3-0 werd. Voldoende na het 2-0-verlies uit de heenwedstrijd. Rode Duivel Kevin De Bruyne was dan weer de held in het duel tussen Manchester City en PSG. Hij scoorde het enige doelpunt wat meteen goed was voor de kwalificatie voor het team waar ook Vincent Kompany nog altijd speelt!

Share