Share

Op de tweede speeldag in de eerste provinciale West-Vlaanderen mocht SV Wevelgem City, dat op de openingsdag onder leiding van coach Olivier Vervacke de derby op FC Menen United met 0-2 gewonnen had, voor het eerst een thuiswedstrijd spelen in de hoogste reeks. De tegenstander was niemand minder dan KFC Heist Ladies, het team dat sinds dit seizoen met Katinka Dubois geleid wordt door een speelster-coach die haar sporen verdiende bij Club Brugge en op de eerste speeldag ook al de drie punten binnenhaalde. Het beloofde een leuke wedstrijd te worden.

U kan een samenvatting van SV Wevelgem City – KFC Heist Ladies bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KFC Heist Ladies zorgde dus voor een echte remontada in Wevelgem waar het na iets meer dan een halfuur met 4-1 in het krijt stond na doelpunten van Logan Viaene (1-0, 2de minuut), Rany Hungenaert (1-1, 14de minuut), Lotte Vandenbussche (2-1, 25ste minuut) en een dubbel van 27′ Joyce Tack (3-1, 27ste en 4-1, 31ste minuut). Met een goal van Maité Vanlerberghe na een hoekschop van Rany Hungenaert begonnen de bezoekers nog in de eerste helft aan een onwaarschijnlijke terugkeer (4-2, 35ste minuut).

SV Wevelgem City nam een bliksemstart thuis tegen KFC Heist Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In de tweede helft kwam speelster-coach Katinka Dubois dan in het veld ter vervanging van Gayle Leterm, die vlak voor de rust nog een gele kaart had gekregen. De bezoekers slaagden er pas iets over halfweg de tweede helft in de aansluitingstreffer te maken via Katinka Dubois (4-3, 73ste minuut) nadat Mariska Diddens, de doelvrouw van de thuisploeg, een hoekschop van de ook al ingevallen Ellen Van Steelant niet onder controle kreeg. Daarna ging het snel want na een actie op links van de ingevallen Bo Beausart kon Dana Boudens de gelijkmaker met rechts de gelijkmaker binnentrappen (4-4, 75ste minuut). Twee minuten later schilderde Ellen Van Steelant een hoekschop mooi op het hoofd van Katinka Dubois voor de vijfde goal van de bezoekers (4-5, 77ste minuut) en de speelster-coach mocht zelf de kroon op het werk zetten toen ze op aangeven van Shauni Vansever de bal kurkdroog en vanop afstand in de hoek over de uitgelopen lokale doelvrouw mikte (4-6, 84ste minuut). 

KFC Heist Ladies zorgde voor een onwaarschijnlijke remontada op bezoek bij SV Wevelgem City! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KFC Heist Ladies eindigde de wedstrijd uiteindelijk nog met tien na twee late gele kaarten voor Manon Verheecke die eerst Charlotte Libbrecht onderuit haalde (85ste minuut) en daarna om een gele kaart vroeg voor haar tegenstander omdat die met de voet vooruit naar de bal ging. Scheidsrechter Kevin Galle gaf ze allebei een gele kaart maar dat betekende voor de speelstere van KFC Heist Ladies de uitsluiting.

Luister naar Katinka Dubois (KFC Heist Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Kelly Gillebert (captain SV Wevelgem City) dankzij Vrouwenteam TV:

Op zondag 27 september 2020 volgt de derde speeldag in de eerste provinciale West-Vlaanderen. SV Wevelgem City speelt al om 12u45 uit bij Ladies Oudenburg terwijl KFC Heist Ladies om 14 uur het beloftenteam van Dames VK Egem ontvangt. De volgende thuiswedstrijd van SV Wevelgem City is pas op zondag 18 oktober 2020 tegen FC Damme, de nieuwe naam van het vrouwenteam van KFC Moerkerke.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Er werd overigens veel gescoord in de eerste provinciale West-Vlaanderen het voorbije weekend. De 4-6 in SV Wevelgem City – KFC Heist Ladies was niet alleenstaan want VK Dadizele – Cerkelladies Brugge eindigde op nog straffere cijfers namelijk 5-7!

Share