Share

Terwijl Bibiana Steinhaus op woensdag 30 september 2020 afscheid nam van het voetbal als vrouwelijke topscheidsrechter met de wedstrijd in de Duitse Supercup tussen Bayern München en Borussia Dortmund mocht Stéphanie Frappart op zondag 4 oktober 2020 in het Groupama Stadion van Lyon de Franse topper van de 6de speeldag bij de mannen tussen Olympique Lyonnais en Olympique de Marseille in goede banen leiden.

Bibiana Steinhaus komt even praten met Ives Serneels, de bondscoach van de Belgian Red Flames op donderdag 10 april 2014 tijdens de WK-kwalificatieinterland tussen België en Noorwegen in Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De op 14 december 1983 in Plessis-Bouchard geboren Française, die in hetzelfde stadion de WK-finale van 2019 tussen de Verenigde Staten en Nederland floot, aarzelde niet om Dimitri Payet, twee minuten nadat hij de openingsgoal had gemaakt en na hem eerst geel te hebben gegeven, na het raadplegen van de VAR met een rode kaart uit het veld te sturen omdat hij op de voet van Léo Dubois (Olympique Lyonnais) was gaan staan (18de minuut). Lyon maakte nog voor het halfuur gelijk via een strafschop van Houssem Aouar (1-1, 28ste minuut) en dat werd ook de eindstand van deze affiche. Stéphanie Frappart gaf verder ook nog geel aan Duje Caleta-Car, de speler van Marseille in de 4de minuut, en aan Bruno Guimarães van Olympique Lyonnais na 86 minuten en ze keurde kort voor de rust een tweede goal van Lyon af van Tino Kadewere voor buitenspel van Karl Toko-Ekambi eveneens na het raadplegen van de VAR.

Chloe Van Mingeroet is op dit ogenblik zowel speelster van SC Eendracht Aalst Ladies als scheidsrechter. Fluit zij of iemand anders ooit als vrouw een wedstrijd in het Belgische profvoetbal bij de mannen? Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Zijn ze in de ons omringende landen al bijna gewoon aan een vrouwelijke scheidsrechter in het mannenvoetbal dan is het in België nog altijd een curiositeit. Het wordt dus uitkijken of we ooit Viki De Cremer, Tina Tyteca, Chloë Van Mingeroet of een van de andere vrouwelijke scheidsrechters in de nabije toekomst in het Belgische profvoetbal, op het hoogste niveau dus, aan het werk zullen zien.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share