Aangezien beide teams het toekomende weekeinde tegenover mekaar staan in de heenwedstrijd van de halve finales van de UEFA Women’s Champions League speelden op woensdagavond 20 april 2016 zowel VfL Wolfsburg, het team van Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert, als 1.FFC Frankfurt, het team van Kathrin Hendrich en Jackie Groenen, hun wedstrijd van de 19de speeldag in de Bundesliga. Het was een avond met wisselend succes voor beide teams.

UWCL-titelverdediger 1.FFC Frankfurt, dat afgelopen weekend nog de topper won op bezoek bij leider Bayern München (0-1), kreeg een ferme tik in de strijd om een ticket voor de UWCL van volgend seizoen want het verloor thuis tegen SC Freiburg met 0-2, een stand die bij de rust al bereikt was na doelpunten van Lina Magull (0-1, 7de minuut) en van Sandra Starke (0-2, 40ste minuut). Jackie Groenen viel bij de rust in voor de Australische international Emily van Egmond maar ook zij kon de eer van de thuisploeg niet meer redden.

VfL Wolfsburg met Tessa Wullaert in de basis profiteerde volop van de misstap van 1.FFC Frankfurt want het won op bezoek bij SGS Essen met 1-3. De Zwitserse international Ramona Bachmann zorgde tien minuten voor de rust voor de openingstreffer (0-1, 35ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft, Tessa Wullaert was inmiddels al vervangen door Zsanett Jakabfi (64ste minuut), dikte Isabel Kerschowski op aangeven van de Hongaarse international aan (0-2, 71ste minuut) vooraleer Alexandra Popp in het slot van de wedstrijd met een persoonlijke actie de zege helemaal veilig stelde (0-3, 83ste minuut). SGS Essen kon in de toegevoegde tijd nog de eer redden via Kirsten Nesse (1-3, 90ste + 3′ minuut).

In de stand komt VfL Wolfsburg met nu 41 punten uit 19 duels terug tot op 6 punten van leider Bayern München, dat nog 4 punten nodig heeft om zekerheid te hebben over de tweede landstitel op rij. 1.FFC Frankfurt blijft op de derde plaats maar met slechts 37 punten uit 19 duels. 1.FFC Frankfurt moet nu bijna zeker opnieuw de UWCL winnen wil het volgend seizoen nog Europees voetbal spelen.