Share

Twee uur na afloop van SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies, de witte wedstrijd in het Regenboogstadion, op de vierde speeldag in de Belgische Women’s Scooore Super League stond Arras, een goeie 60 kilometer over de Franse grens in de D2 Féminine groep A het duel tussen RC Lens en US Orléans op het programma.

U kan een samenvatting van dat duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Ondanks het vroege doelpunt van Pauline Cousin (1-0, 4de minuut) voor RC Lens werd het dus toch nog een overwinning voor de bezoekers die raak troffen via Ikram Adjabi (1-1, 56ste minuut) en via Kenza Abidi (1-2, 59ste minuut). De thuisploeg kwam wel nog dicht bij de gelijkmaker maar het schot van Marie Hannedouche trof in de 72ste minuut het doelhout. 

Luister naar Marie Hannedouche (RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Ikram Adjabi (US Orléans) dankzij Vrouwenteam TV:

Leider Nantes won voor de vijfde keer op rij thuis tegen Vendenheim met 4-0. Het heeft zo 2 punten voorsprong op Saint-Malo, dat met 1-2 won op Brest en 3 op US Orléans. Het duel tussen Strasbourg RCSA en Lille, het team van Silke Demeyere en Belgian Red Flame Maud Coutereels, werd afgelast. Rijsel bleef zo op de vierde plaats hangen met 7 punten uit 3 wedstrijden. Metz is vijfde met 7 punten uit 4 duels, La Roche-sur-Yon zesde met 6 punten uit 4 wedstrijden en RC Lens 7de op 12 ploegen met 5 punten uit 5 duels.

Op de volgende speeldag ontvangt US Orléans op zaterdag 17 oktober 2020 leider Nantes terwijl RC Lens op zondag 18 oktober 2020 op bezoek gaat bij Saint-Malo met aftrap om 13u30. Lille ontvangt iets later om 15 uur het vrouwenteam van Stade Brest.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share