Share

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 april 2016 stond de tweede speeldag in de play-offs van de Super League op het programma. Het werd een interessante speeldag met opnieuw 12 doelpunten mooi verdeeld over de 2 play-offs! Scoorden er op de eerste wedstrijddag maar liefst 12 verschillende speelsters in de play-offs dan lukte Charlotte Cranshoff van DVC Eva’s Tienen als eerste 3 doelpunten. De eerste hat-trick in de play-offs van het Belgische vrouwenvoetbal is dus een feit.

In de play-off richting landstitel was het een slechte dag voor de thuisploegen. Zowel RSC Anderlecht, de kampioen van de reguliere competitie, als KAA Gent Ladies, dat op de eerste speeldag een puntje haalde op bezoek bij vrouwelijk paars-wit, verloren. KAA Gent Ladies had naar verluidt het betere spel tegen Standard maar goals vlak voor de rust van Cécile De Gernier uit vrije trap en Sanne Schoenmakers met een kopbal op aangeven van Sarah Wijnants zorgden voor een dubbele voorsprong (0-1 en 0-2). Het tegendoelpunt van Amber Maximus na een voorzet van Bieke Vandenbussche, ook nog in de eerste helft, bleek uiteindelijk niet meer dan het eerreddende doelpunt te zijn (1-2). Standard begon zo aan de play-off 1 met een 6 op 6, de vrouwelijke Buffalo’s met 1 op 6.

Kersvers tweevoudig bekerwinnaar Lierse SK kwam op bezoek bij RSC Anderlecht na een kwartier op achterstand toen Anaëlle Wiard op aangeven van Noémie Gelders het openingsdoelpunt lukte (1-0). Vrouwelijk paars-wit leek op weg naar een revanche voor het verlies in de bekerfinale maar nog voor het halfuur kopte Nicky Van den Abbeele op hoekschop van Lien Mermans de gelijkmaker binnen (1-1). Iets over halfweg de tweede helft lukte Jette van Vlerken op aangeven van Tine De Caigny zelfs het winnende doelpunt (1-2) waardoor Lierse met 3 op 6 opnieuw van de dubbel kan dromen. Voor RSC Anderlecht, dat met 1 op 6 achterblijft, lijkt het voorlopig een zwarte aprilmaand te worden. Het moet op de laatste speeldag van de heenronde van de play-offs immers op bezoek bij titelverdediger en de nieuwe leider Standard terwijl Lierse op vrijdag 29 april 2016 het op het Lisp mag opnemen tegen KAA Gent Ladies.

Super League – Play Off 1 – 2de speeldag
RSC Anderlecht – Lierse 1-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 15′ Anaëlle Wiard 1-0, 29′ Nicky Van den Abbeele 1-1, 68′ Jette van Vlerken 1-2.

KAA Gent Ladies – Standard 1-2 (rust: 1-2);
Doelpunten: 38′ Cécile De Gernier 0-1, 40′ Sanne Schoenmakers 0-2, 44′ Amber Maximus 1-2.

De stand na speeldag 2:
1. Standard 2-21 (4-2);
2. Lierse SK 2-19 (3-3);
3. RSC Anderlecht 2-19 (2-3);
4. KAA Gent Ladies 2-13 (2-3).

De topscorers in Play-Off 1:

1 goal:
Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Sara Yüceil (Standard), Jana Coryn (Lierse), Davinia Vanmechelen (Standard), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht), Nicky Van den Abbeele (Lierse SK), Jette van Vlerken (Lierse SK), Cécile De Gernier (Standard), Sanne Schoenmakers (Standard), Amber Maximus (KAA Gent Ladies).

In play-off 2, de eindronde tegen de degradatie, won DVC Eva’s Tienen ook het tweede duel op zaterdag 23 april 2016 met ruime cijfers tegen Ladies Genk. Figuur van de wedstrijd was Charlotte Cranshoff die maar liefst drie keer raak trof! Ze liet het openingsdoelpunt van de wedstrijd nog wel voor Chiara Wielockx, die even over het kwartier een poging van Jassina Blom in doel devieerde (1-0). Vervolgens zorgde Charlotte Cranshoff even over het halfuur voor het tweede doelpunt van de thuisploeg en in het begin van de tweede helft dikte ze met nog twee goals aan tot 4-0. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Lorène Martin nog voor forfaitcijfers (5-0) vooraleer Hanne Merkelbach met haar derde doelpunt in drie wedstrijden de Genkse eer redde (5-1). Op vrijdag 22 april 2016 ontving OH Leuven aan de Korbeekdamstraat met KSK Heist het team waartegen het eerder dit seizoen thuis won na het snelste doelpunt van het seizoen van Kimberley Obasogie. Dit keer liep het niet zo’n vaart want de wedstrijd eindigde zoals die begon op 0-0 dus. Meteen de eerste wedstrijd in de play-offs waarin niet gescoord werd. KSK Heist houdt met nog 4 wedstrijden voor de boeg OH Leuven dus op afstand. Nu vrijdag 29 april 2016 ontvangt het om 20 uur DVC Eva’s Tienen. Ladies Genk speelt pas op zaterdag 30 april 2016 thuis tegen OH Leuven.

Super League – Play Off 2 – 2de speeldag:
OH Leuven – KSK Heist 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

DVC Eva’s Tienen – Ladies Genk 5-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 18′ Chiara Wielockx 1-0, 33′ Charlotte Cranshoff 2-0, 53′ Charlotte Cranshoff 3-0, 65′ Charlotte Cranshoff 4-0, 80′ Lorène Martin 5-0, 86′ Hanne Merkelbach 5-1.

De stand na speeldag 2:

1. DVC Eva’s Tienen 2-12 (8-3);
2. Ladies Genk 2-10 (2-6);
3. KSK Heist 2-7 (1-1);
4. OH Leuven 2-3 (2-3).

De topscorers:

3 goals:
Charlotte Cranshoff (DVC Eva’s Tienen);
2 goals:
Lorène Martin (DVC Eva’s Tienen), Hanne Merkelbach (Ladies Genk);
1 goal:
Jassina Blom (DVC Eva’s Tienen), Matilde Drumont (OH Leuven), Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen), Kirsten Raemdonck (OH Leuven), Evelyn De Haes (KSK Heist), Chiara Wielockx (DVC Eva’s Tienen).

Het programma voor de volgende speeldagen in Play-Off 1:

3de speeldag – Vrijdag 29 april 2016:
Standard – RSC Anderlecht (19u30, Académie RLD, Angleur);
Lierse – KAA Gent Ladies (20u30, Het Lisp, Lier).

4de speeldag – Vrijdag 6 mei 2016:

Lierse – Standard (20u30, Terlindenhofstraat 11, Merksem)
KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht (Eikstraat, Oostakker).

Het programma voor de volgende speeldagen in Play-Off 2:

3de speeldag – Vrijdag 29 april 2016 om 20 uur:
KSK Heist – DVC Eva’s Tienen (Lostraat);
Zaterdag 30 april 2016 om 15 uur:
Ladies Genk – OH Leuven (Emiel Van Dorenlaan 144, 3600 Genk);

4de speeldag – Zaterdag 7 mei 2016:

KSK Heist – Ladies Genk (15u, Lostraat 50, Heist);
DVC Eva’s Tienen – OH Leuven (20u, Bergevest 12, Tienen).

Lees meer over OH Leuven – KSK Heist:
Website OH Leuven

Bekijk de 0-1 uit KAA Gent Ladies – Standard van Cécile De Gernier met dank aan Sportbeat:
Sportbeat KAA Gent Ladies – Standard

Bekijk de 0-2 uit KAA Gent Ladies – Standard van Sanne Schoenmakers met dank aan Sportbeat:

Sportbeat KAA Gent Ladies – Standard

Bekijk de 1-2 uit KAA Gent Ladies – Standard van Amber Maximus met dank aan Sportbeat:

Sportbeat KAA Gent Ladies – Standard

Voor de beelden van RSC Anderlecht – Lierse kan U hier terecht:

Vrouwenteam.be

Share