Share

Louisa Nécib, geboren op 23 januari 1987, wordt vaak vergeleken met Zinédine Zidane vanwege haar Algerijnse origine en haar technische virtuositeit en dribbelkunsten. Vanuit haar geboortestad Marseille kwam ze via het Franse opleidingscentrum Clairefontaine en Montpellier in 2007 bij Olympique Lyonnais terecht. Ziza, die al 2 keer de UEFA Women’s Champions League won met haar club en bijna 140 interlands speelde voor ‘les Bleues’ is iemand die menig voetballiefhebber naar de Franse en internationale stadions lokt. Dit seizoen lukte ze in de UEFA Women’s Champions League in het kersverse Parc OL al twee sublieme goals en die willen we U niet onthouden.

Luister naar Louisa Nécib na de wedstrijd Olympique Lyonnais – PSG in de heenwedstrijd van de halve finale van de UWCL:

Bekijk de goal van Louisa Nécib in het Parc OL tegen Slavia Praag (de 1-0 na 0.11 sekonden op deze video):

Bekijk de goal van Louisa Nécib in het Parc OL tegen PSG (de 6-0 na 1.28 sekonden op deze video):

Voor nog meer over Lyon – PSG ga naar:
Vrouwenteam.be

PS: De terugwedstrijd in de halve finale van de UWCL tussen PSG en Lyon is op maandag 2 mei 2016 in het Parc des Princes met aftrap om 20u45.

Share