Share

Precies een dag nadat ze de finale van de UEFA Women’s Champions League bereikt hebben maakten zowel VfL Wolfsburg als Olympique Lyonnais een toptransfer bekend. Op maandag 2 mei 2016 was eerst VfL Wolfsburg aan de beurt met het binnenhalen van de Ijslandse international van Rosengard Sara Björk Gunnarsdottir. Op dinsdag 3 mei 2016 pakte vervolgens Olympique Lyonnais uit met de bekendmaking van de komst van Duits international Dzsenifer Marozsan van 1.FFC Frankfurt.

Sara Björk Gunnarsdottier aan de bal voor Ijsland in het Armand Melis Stadion van Dessel met een fel opzittende Marlies Verbruggen! Foto - David Catry

Sara Björk Gunnarsdottier aan de bal voor Ijsland in het Armand Melis Stadion van Dessel met een fel opzittende Marlies Verbruggen! Foto – David Catry

Sara Björk Gunnarsdottir, geboren op 29 september 1990, is geen onbekende in de UEFA Women’s Champions League. Zij scoorde recent nog het uitdoelpunt voor Rosengard in de kwartfinale op bezoek bij 1.FFC Frankfurt waardoor er in het stadion am Brentanobad verlengingen moesten gespeeld worden. In de strafschoppenepiloog was de speelster die ook al verschillende keren met Ijsland tegen België voetbalde de pechvogel toen ze als enige haar strafschop gestopt zag waardoor Rosengard uitgeschakeld werd. Ze speelde als sinds 2011 in Malmö in de Damallsvenskan en vorig seizoen stond ze met Rosengard in de kwartfinale nog tegen VfL Wolfsburg. Ze lukte zelfs een goal tegen haar toekomstige ploeg! De 25-jarige Ijslandse tekende een contract van 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2018 bij het team van Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert.

Voorzitter Jean-Michel Aulas met zijn nieuwe aanwinst Dzsenifer Marozsan! Foto - (c) Olympique Lyonnais

Voorzitter Jean-Michel Aulas met zijn nieuwe aanwinst Dzsenifer Marozsan! Foto – (c) Olympique Lyonnais

Het vertrek van Dzsenifer Marozsan, de speelster met de fluwelen traptechniek, bij 1.FFC Frankfurt is geen verrassing. Ze werd door meerdere clubs gevolgd en begeerd. De verwachting was dat ze deze zomer in de Parijse hoofdstad bij PSG zou terechtkomen om daar het vrouwenteam van de club naar een eerste grote titel te leiden. Het pakte anders uit want ze koos voor het team waartegen ze in 2012 met 1.FFC Frankfurt de finale van de UWCL in München verloor namelijk Olympique Lyonnais. Dzsenifer Marozsan (24) tekende een contract voor twee seizoenen bij het team van voorzitter Jean-Michel Aulas!

Lees meer over de transfer van Sara Björk Gunnarsdottir:
Website VfL Wolfsburg – Frauen

Lees meer over de transfer van Dzsenifer Marozsan naar Lyon:
Website Olympique Lyonnais

Luister naar Dzsenifer Marozsan afgelopen zondag 1 mei 2016 na 1.FFC Frankfurt – VfL Wolfsburg:

Share