Share

Niet alleen de Belgian Red Flames gaan op weg naar het EK in Engeland op herhaling met een beslissingsduel tegen Zwitserland dat is ook het geval voor de scheidsrechter die de leiding heeft over deze belangrijke EK-kwalificatieinterland.

Op vrijdag 5 oktober 2018 kreeg Tessa Wullaert nog een gele kaart van de Russische Russische Anastasia Pustovoitova in het duel tegen Zwitserland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De UEFA heeft immers met de Russische Anastasia Pustovoitova precies dezelfde scheidsrechter aangewezen als op vrijdag 5 oktober 2018 toen de Belgian Red Flames en Zwitserland in de barrage op weg naar het WK 2019 in Frankrijk in Leuven tegenover mekaar stonden in een wedstrijd die op 2-2 eindigde. Anastasia Pustovoitova is inmiddels 39 jaar oud. Ze speelde ooit voor Rusland op het WK 2003 in de Verenigde Staten waar ze de kwartfinale haalde. De voorbije jaren maakte ze opmars als referee want ze was aanwezig op het EK 2017 in Nederland, op het WK 2019 in Frankrijk en ze floot de finale van de UEFA Women’s Champions League 2019 in Boedapest tussen Olympique Lyonnais en FC Barcelona die op 4-1 eindigde.

24 oktober 2017: de Russische Anastasia Pustovoitova staat klaar voor de aftrap van Portugal – België met toen nog Aline Zeler als captain van de Belgian Red Flames! Tussen beide in staat de assistent-scheidsrechter Ekaterina Kurochkina. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ze leidde ook het WK-kwalificatieduel van de Belgian Red Flames op bezoek bij Portugal op dinsdag 24 oktober 2017 in Penafiel waar er met 0-1 gewonnen werd dankzij een doelpunt van Tine De Caigny en ze mocht op woensdag 26 september 2012 ook al eens opdraven op Sclessin voor een duel in de 1/16de finales van de UEFA Women’s Champions League tussen Standard en Turbine Potsdam! 

Op dinsdag 1 december 2020 zal ze in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven bijgestaan worden door haar landgenotes Ekaterina Kurochkina, door Iuliia Petrova terwijl Vera Opeykina dienst zal doen als vierde ref!

U kan de wedstrijd tussen de Belgian Red Flames en Zwitserland met aftrap om 20 uur rechtstreeks volgen op VTM 4 en Club RTL. Nog meegeven dat het duel tussen Kroatië en Roemenië die eerder op de namiddag in dezelfde groep moest worden gespeeld afgelast is vanwege de coronacrisis!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share