Drie dagen na de kwalificatie voor de finale van de UEFA Women’s Champions League 2016 heeft de Franse landskampioen ook de inhaalwedstrijd van de 20ste speeldag in de Franse D1 Féminine gewonnen. Het speelde in het Stade de Gerland tegen Rodez en het won met 5-0 dankzij doelpunten voor de rust van Camille Abily (1-0, 20ste minuut), Saki Kumagai (2-0, 30ste minuut) en Ada Hegerberg (3-0, 45ste + 1′ minuut). Kort na de rust kwamen daar nog twee goals bij van Camille Abily (4-0, 48ste minuut) en Eugénie Le Sommer (5-0, 49ste minuut).

Met nog twee wedstrijden te spelen heeft Lyon nu 76 punten uit 20 duels. Het heeft 3 punten voorsprong op Paris Saint-Germain, 11 op Montpellier en 12 op Juvisy, het team van Belgian Red Flame Janice Cayman. Lyon staat op 90 minuten van een 10de Franse landstitel op rij, PSG is na de uitschakeling van afgelopen maandag in de UWCL inmiddels wel al weer verzekerd van Europees voetbal volgend seizoen!