OHL Women was met vier overwinningen op rij bezig aan een goeie reeks in de Women’s Scooore Super League maar op vrijdag 11 december 2020 kreeg het een moeilijke verplaatsing af te werken. Het moest op bezoek bij KAA Gent Ladies in het PGB Stadion aan de Eikstraat in Oostakker.

De toss voor de wedstrijd met Lenie Onzia (OHL Women) en Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies). Loïs Otte was de referee van dienst! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het werd een leuke wedstrijd om volgen op vrijdagavond tussen twee ploegen die mikken op de jeugd en waarvan de eerste wedstrijd op de openingsspeeldag op 0-3 eindigde in het voordeel van de vrouwelijke Buffalo’s. OHL Women was op revanche belust en dus kregen we een echte partij voetbal. Er werd bijzonder snel gespeeld en er werden mooie combinaties op de mat getekend met nu en dan eens een kans of een poging op doel. Imani Prez kon al vroeg in de wedstrijd net niet bij een assist van de bedrijvige Jolet Lommen en tien minuten later ging een schot van de jonge belofte op aangeven van opnieuw Lommen naast. Tussenin zorgde Luna Vanzeir voor het eerste schot tussen de palen van de bezoekers (7de minuut)!

Imani Prez was de gevaarlijkste vrouwelijke Buffalo tegen OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de eerste helft kopte Hannah Eurlings nog naast (21ste minuut), ging een schot van Sara Yüceil over doel (26ste minuut), zette Lenie Onzia na een hoekschop van Estée Cattoor doelvrouw Nicky Evrard aan het werk (32ste minuut) en moest Louise Van Den Bergh aan de overkant een schot van Jolet Lommen klemmen (36ste minuut). Heleen Jaques, die voor de wedstrijd voor haar laatste cap bij de Belgian Red Flames door voorzitster Dominique Reyns in de bloemen werd gezet, kreeg een gele kaart voor een fout op Luna Vanzeir (37ste minuut) en Imani Prez zorgde net voor de rust nog even voor gevaar met een schot over doel (45ste minuut). Halfweg stond het 0-0.

Dominique Reyns, de voorzitster van KAA Gent Ladies, hield eraan Heleen Jaques een bloemetje te bezorgen voor haar lange carrière als Belgian Red Flame! Foto – (c) Sportpix. be / Dirk Vuylsteke

De tweede helft begon met een dreigend schot van Tine Schryvers maar Nicky Evrard stond paraat (47ste minuut) terwijl een poging van Emma Van Britsom naast het doel ging (50ste minuut). De vrije trap van de dochter van Marc Van Britsom (die ooit nog in eerste klasse speelde bij KSK Beveren, KV Mechelen, KV Kortrijk en Royal Antwerp FC) korte tijd later werd dan weer door Heleen Jaques naast het bezoekende doel gekopt (54ste minuut). In dezelfde minuut nog kapte Imani Prez zich mooi vrij maar het schot ging net naast. Aan de overkant zette de diep gestuurde Hannah Eurlings Nicky Evrard aan het werk. De bal ging in hoekschop (55ste minuut).  En even later moest de Gentse goallie opnieuw paraat zijn bij een poging van Hannah Eurlings (56ste minuut).

De 17-jarige Luna Vanzeir, hier in het oog gehouden door Elke Van Britsom (KAA Gent Ladies), creëerde dé actie voor het enige doelpunt van de wedstrijd! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

En dan was het tijd voor Luna Vanzeir die op snelheid een mooie actie maakte, de Gentse verdediging uitspeelde, en Hannah Eurlings het openingsdoelpunt op een zilveren presenteerblaadje aanbood. De centrumspits van OHL Women aarzelde niet en trapte binnen (0-1, 59ste minuut). Het gejuich op het veld en bij de beperkte Leuvense delegatie was enorm! Het doelpunt was de moeite waard om te zien!

Hannah Eurlings, hier aan de bal met Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies) in de rug scoorde het winnende doelpunt voor OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

KAA Gent Ladies probeerde zich te herpakken en het ging op zoek naar de gelijkmaker. Louise Van Den Bergh pakte een voorzetschot van Jolet Lommen (63ste minuut) en een poging van de ook wel bedrijvige Chloé Vande Velde ging naast (64ste minuut). En dan mocht Ella Van Kerkhoven na een lange afwezigheid vanwege een blessure terug haar opwachting maken. In de 71ste minuut mocht ze invallen voor Imani Prez. Een kleine tien minuten later was de tweevoudig topschutster van de Super League bijna bij een eerste goal voor haar nieuwe club maar de kopbal ging na een voorzet van Jolet Lommen over doel (81ste minuut). Kort voor tijd moest Louise Van Den Bergh nog een voorzet van Fran Meersman uit haar doel houden. Zij hield de nul en zo bleef OHL Women ook overeind. Het bleef 0-1 waardoor het team van trainer Jimmy Coenraets een 15 op 15 neerzet en steviger op derde plaats kwam te staan.

Louise Van Den Bergh hield met deze late redding de nul op het bord voor OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Volgende week zondag 20 december 2020 sluit OHL Women het jaar af met een thuiswedstrijd tegen Standard! Nu al een interessante affiche! KAA Gent Ladies sluit het jaar af met een bezoek aan SC Eendracht Aalst op zaterdag 19 december 2020!

Voor de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond KAA Gent Ladies – OHL Women ga naar: