Share

Alle kampioenen in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal zijn bekend met Standard B in eerste klasse, Dames VK Egem in tweede klasse en KV Mechelen en KOC Sterrebeek in derde klasse A en B.

Een van die kampioenen was lange tijd op weg om ook in twee nevenklassementen de beste te worden maar op de eindstreep voor de titel van best scorende ploeg in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal werd het nog ingehaald en voorbijgestoken door KSK Voorwaarts Zwevezele, het team van trainer Geert Vanhevel, dat ook in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen nog met dubbele cijfers won. Dankzij de 10-0 tegen Lentezon Beerse met goals van Tess Veegaete (3), Eva Deparck (2), Ellen Lagrange, Céline Decock (1), An-Sofie Vergauwe (1), Manon de Bart (1) en Céline Vandekerckhove (1) die zo haar seizoenstotaal op 40 bracht. KSK Voorwaarts Zwevezele lukte in totaal 136 doelpunten in 26 duels (gemiddeld 5,23 per wedstrijd) en het doet daarmee beter dan KOVC Sterrebeek dat 123 keer scoorde in 24 duels (gemiddeld 5,12 goals per wedstrijd).

Mariska Hufkens scoorde maar liefst 45 keer voor Maria-ter-Heide in derde klasse A! Foto - David Catry

Mariska Hufkens scoorde maar liefst 45 keer voor Maria-ter-Heide in derde klasse A! Foto – David Catry

Met die 40 doelpunten is Céline Vandekerckhove overigens niet de topschutter in derde klasse want het is Mariska Hufkens van Maria-ter-Heide die met die eer gaat lopen. Zij scoorde op de laatste speeldag thuis tegen het beloftenteam van DV Famkes Merkem nog 4 keer en lukte dit seizoen maar liefst 45 doelpunten!

Het vrouwenteam van KV Mechelen, kampioen in derde klasse A en het team met de beste verdediging in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal 2015-16! Foto - Dirk Vuylsteke

Het vrouwenteam van KV Mechelen, kampioen in derde klasse A en het team met de beste verdediging in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal 2015-16! Foto – Dirk Vuylsteke

KV Mechelen hield wel stand voor de titel van beste verdediging in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal. KV Mechelen kreeg in totaal maar 16 doelpunten tegen in 26 duels (gemiddeld 0,61 tegengoals per wedstrijd). Het doet daarmee beter dan KOVC Sterrebeek en Halveweg Zonhoven die allebei maar 22 doelpunten moesten toestaan in 24 duels (gemiddeld 0,91 tegengoals per wedstrijd).

Bekijk de uitslagen van de laatste speeldag en de eindstanden in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam.be

Share