Share

Op vrijdag 18 december 2020 werden de winnaars van het Sportgala 2020 bekendgemaakt. Er werd gezocht naar de opvolgers van Nina Derwael als Sportvrouw van het jaar en van Remco Evenepoel als Sportman van het jaar.

Julie Allemand, hier met de Canadese Shaina Pellington, dribbelde zich naar de tweede plaats achter Emma Meesseman! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het was het basketbal dat in de prijzen viel bij de vrouwen met Emma Meesseman als laureate van de trofee Sportvrouw van het jaar. Zij haalde 826 punten en daarmee bleef ze haar teammate bij de Belgian Cats Julie Allemand voor die 578 punten haalde. Lotte Kopecky uit het wielrennen werd derde met 477 punten. Elise Mertens (tennis) vierde met 396 punten en Valentine Dumont (zwemmen) vijfde met 288 punten.

De Belgian Cats werden verkozen tot sportploeg van het jaar en in die ploeg speelt ook de sportvrouw van het jaar terwijl de coach Philip Mestdagh (rechts bovenaan) uitgeroepen werd tot coach van het jaar 2020! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De Belgian Cats kregen ook de trofee van Sportploeg van het jaar 2020. Met 465 punten bleven ze 220 punten voor op eerste achtervolger de Belgian Red Flames van bondscoach Ives Serneels. De vrouwenteamsporten deden het dus uitstekend in 2020 want ze hielden de wielrenners van Deceuninck-Quick Step (208 punten), de Rode Duivels (201 punten) en de Belgian Red Lions, de winnaar van vorig jaar, (127 punten) achter zich! 

De Belgian Red Flames eindigden knap op de 2de plaats in 2020 na de Belgian Cats! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Wout Van Aert werd met 1049 punten verkozen tot sportman van het jaar voor Romelu Lukaku 526 punten, Remco Evenepoel 441 punten, Kevin De Bruyne 364 punten en Bashir Abdi 358 punten.

De andere trofeeën gingen naar Charles De Ketelaere van Club Brugge als belofte van het jaar, Philip Mestdagh (basketbal) als coach van het jaar (Ives Serneels kreeg hier als bondscoach van de Belgian Red Flames als 12de ook nog 2 punten) en Joachim Gérard als paralympiër van het jaar!

Lees nog meer over het Sportgala 2020 via:

Sport.be

En bekijk alle punten via:

Website Het Nieuwsblad

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

 

 

Share