Lyon is er op zondag 8 mei 2016 in geslaagd om voor de 10de keer op rij Frans landskampioen te worden. Het team van trainer Gérard Prêcheur won op de 21ste speeldag in het Stade Lebon van Angoulême met 1-5 op bezoek bij Soyaux.

Ada Hegerberg met drie goals en Pauline Bremer (rechts) met één goal waren allebei succesvol in de winst van Lyon op bezoek bij Soyaux! Foto - (c) Maya Mans

Ada Hegerberg met drie goals en Pauline Bremer (rechts) met één goal waren allebei succesvol in de winst van Lyon op bezoek bij Soyaux! Foto – (c) Maya Mans

Ada Hegerberg opende al vroeg de score voor Lyon (0-1, 8ste minuut) maar het zag Soyaux nog voor het halfuur op gelijke hoogte komen via Justine Deschamps (1-1, 29ste minuut). Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd nam Lyon definitief afstand met goals van Ada Hegerberg (1-2, 77ste minuut), Pauline Bremer (1-3, 81ste minuut), Amandine Henry (1-4, 84ste minuut) en opnieuw Ada Hegerberg met haar derde van de namiddag (1-5, 89ste minuut). Eerste achtervolger PSG won ook met 2-3 op bezoek bij Albi maar het kon Lyon, dat nu 80 punten uit 21 duels heeft, niet meer bijhalen. Opmerkelijk was verder de 5-0-winst van Juvisy thuis tegen En Avant Guingamp met een dubbel van Belgian Red Flame Janice Cayman in de tweede helft. Nadat het bij de rust al 3-0 stond scoorde Janice na 57 minuten de 4-0 toen ze diep gestuurd door Tatiana Coleman alleen voor doelvrouw Gignoux kwam en succesvol afwerkte en tien minuten voor tijd zette ze de eindstand op het bord op aangeven van Catala!

Janice Cayman lukte een dubbel op de 21ste speeldag van de D1 Féminine met Juvisy tegen EA Guingamp! Foto - David Catry

Janice Cayman lukte een dubbel op de 21ste speeldag van de D1 Féminine met Juvisy tegen EA Guingamp! Foto – David Catry

Toekomende zondag 15 mei 2016 staat in Frankrijk de bekerfinale op het programma en die gaat in Grenoble tussen Lyon en Montpellier!

Foto - (c) UNFP

Foto – (c) UNFP

PS: Ook nog melden dat Amel Majri uitgeroepen werd tot beste speelster in de Franse D1 Féminine en Griedge M’Bock Bathy Nka tot beste belofte van de Franse D1 Féminine! In Duitsland ging VfL Wolfsburg, de tegenstander van Lyon in de finale van de UWCL, op de 21ste speeldag zwaar onderuit op bezoek bij Turbine Potsdam. Het werd maar liefst 4-0. Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert kwam niet in actie!