Op woensdag 11 mei 2016 is er geen Europees voetbal. De finalisten van alle competities zijn met Atletico Madrid-Real Madrid (UEFA Champions League), Liverpool-Sevilla (UEFA Europa League) en VfL Wolfsburg-Lyon (UEFA Women’s Champions League) gekend. Toch staat er op deze woensdag een echte finale op het programma met de terugwedstrijd in het promotie-degradatieduel tussen eersteklasser RSC Anderlecht B en tweedeklasser KVK Svelta Melsele die zal plaatsvinden op het Nationaal Voetbalcentrum Euro 2000 in Tubeke met aftrap om 20 uur en onder leiding van scheidsrechter Lois Otte.

Nikita Smet, hier aan de bal tegen de latere kampioen Dames VK Egem (met Angelique Veracx), trapte Svelta Melsele al vroeg op voorsprong in het promotie-degradatieduel! Foto - David Catry

Nikita Smet, hier aan de bal tegen de latere kampioen Dames VK Egem (met Angelique Veracx), trapte Svelta Melsele al vroeg op voorsprong in het promotie-degradatieduel! Foto – David Catry

De bezoekers uit het Waasland beginnen aan hun slotduel van het seizoen met een kleine voorsprong want ze wonnen afgelopen zaterdag 7 mei 2016 thuis in de drukkende warmte met 2-1 dankzij vroege goals van captain Nikita Smet (1-0) en Rebecca Degenaers (2-0) maar nog voor de rust lukte het beloftenteam van vrouwelijk paars-wit de aansluitingstreffer via Anke Vanhooren (2-1). In de tweede helft werd er niet meer gescoord zodat RSC Anderlecht B verplicht is te winnen wil het zich handhaven in eerste klasse. KVK Svelta Melsele kan, indien het de voorsprong weet te behouden, voor het derde seizoen op rij promoveren want in 2013-14 werd het nog kampioen in eerste provinciale Oost-Vlaanderen!

Rebecca Degenaers, die het tweede doelpunt scoorde voor Svelta Melsele, zal ook in de terugwedstrijd op een goaltje loeren! Foto - David Catry

Rebecca Degenaers, die het tweede doelpunt scoorde voor Svelta Melsele, zal ook in de terugwedstrijd op een goaltje loeren! Foto – David Catry