Share

Op vrijdag 22 januari 2021 hervat de competitie in de Women’s Scooore Super League. Een week voordien werd er door enkele teams al een oefenwedstrijd gespeeld. Aangezien de wedstrijden van de openingsdag al zowel thuis als uit gespeeld zijn werd er door 4 ploegen gekozen om die nog eens te herhalen maar nu op vriendschappelijke basis.

Foto – (c) KRC Genk Ladies

KRC Genk Ladies ontving vrijdagavond al Sporting de Charleroi en het won met 4-0 dankzij goals voor de rust van Hanne Merkelbach (1-0, 12de minuut) en Lorène Martin (2-0, 30ste minuut). Na de rust dreef de thuisploeg de score verder op via Emily Steijvers (3-0, 66ste minuut) en een tweede goal van Hanne Merkelbach (4-0, 68ste minuut).

Isabelle Iliano aan de bal voor Club YLA in het oefenduel op bezoek bij SC Eendracht Aalst, hier met Margaux Van Ackere! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op zaterdagnamiddag ging Club YLA op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies waar het in de sneeuw al vroeg op voorsprong kwam na een owngoal. Maar nog voor de rust had het team van trainer Dirk Decoen de situatie omgedraaid dankzij goals van Daisy Baudewijns (1-1, 28ste minuut) en Stéphanie Van Gils (2-1, 44ste minuut). Even over het uur lukte Celien Guns de gelijkmaker (2-2, 64ste minuut) en die score veranderde niet meer.

Stéphanie Van Gils (centraal) scoorde kort voor de rust de 2-1 voor SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Landskampioen RSC Anderlecht zou in principe op zaterdag 16 januari 2021 met de nieuwe Gouden Schoen Tine De Caigny een internationale wedstrijd spelen op De Toekomst in Amsterdam op bezoek bij het vrouwenvoetbalteam van Ajax maar het duel tussen twee teams die dit seizoen al uitgeschakeld waren in de UEFA Women’s Champions League ging niet door.

Tine De Caigny kon zich als kersvers Gouden Schoen bij RSC Anderlecht niet meten met Ajax want het duel in Amsterdam werd afgelast! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bekijk ook nog de reportage van TV Oost rond de Gouden Schoen van Tine De Caigny via:

Website TV Oost

***Dit is het programma voor volgend weekend op de 11de speeldag in de Women’s Scooore Super League 2020-21:

Op vrijdag 22 januari 2021 om 20 uur:

RSC Anderlecht – OHL Women (in Tubeke);

FWS Woluwe – Club YLA (20u30);

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies (20u30 / livestreaming via hbvl.be)

Op zaterdag 23 januari 2021 om 14 uur:

SC Eendracht Aalst Ladies – Standard (live op Eleven Sports);

SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi (16u in Zulte / livestreaming via Fb Essevee Women SL);

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share