Op vrijdag 22 januari 2021 stond de hervatting van de Women’s Scooore Super League op het programma. Het eerste duel van de avond was meteen ook de topaffiche van de 11de speeldag. Titelverdediger RSC Anderlecht ontving op het Belgian Football Center in Tubeke de revelatie van de eerste maanden OHL Women, dat niet kon rekenen op de geblesseerden Hannah Eurlings en Tine Schryvers.

De winterstop is voorbij. Laura De Neve (links) en Lenie Onzia (rechts) staan klaar voor de toss met scheidsrechter; Christopher Pottier. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Na de toss van scheidsrecher Christopher Pottier met de aanvoersters Laura De Neve (RSCA) en Lenie Onzia (OHL) was het Marie Detruyer die als eerste in het jaar 2021 mocht aftrappen. Het was evenwel RSC Anderlecht dat de eerste kans kreeg. Tessa Wullaert ging op rechts en op snelheid voorbij Estée Cattoor en zette voor maar Sarah Wijnants kon er niet bij en de bal ging naast. Na tien minuten lag het eerste doelpunt van het nieuwe kalenderjaar al tegen de netten. De actie begon bij Kassandra Missipo; Zij speelde op links naar Sarah Wijnants die randje buitenspel kon doorgaan en de bal kon inspelen richting Tessa Wullaert. De drievoudige Gouden Schoen aarzelde niet om met links haar 25ste competitiegoal van het seizoen binnen te trappen (1-0, 10de minuut). Doelvrouw Louise Van Den Bergh stelde zich terecht de vraag of dit geen buitenspel was maar de assistent-scheidsrechter had wellicht niet de mogelijkheid gehad om tijdens de winterstop even bij Pearle langs te gaan en ook de VAR is in het vrouwenvoetbal nog altijd niet aanwezig.

Topschutster Tessa Wullaert scoorde de eerste goal van het kalenderjaar 2021 in de Women’s Scooore Super League! Hier krijgt ze de felicitaties van Gouden Schoen Tine De Caigny. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Twee minuten later probeerde de kersverse Gouden Schoen Tine De Caigny het vanop afstand. Eerst kon Amber Tysiak nog afblokken en bij de rebound ging de Leuvense keepster ging goed plat. Net voor het kwartier dan even een actie op rechts van OHL. Luna Vanzeir speelde door naar Marie Detruyer en Justien Odeurs stond paraat om de voorzet weg te boksen. Halfweg de eerste helft kruiste Sarah Wijnants dan de bal richting Tessa Wullaert. Zij legde de bal met rechts in één tijd voor haar linkervoet maar het schot was niet hard genoeg om de bezoekende doelvrouw te verrassen (23ste minuut). RSC Anderlecht zou in een tijdspanne van 6 minuten nog kansen krijgen om de score voor de rust te verdubbelen eerst via een vrije trap van Tessa Wullaert (op de doelvrouw), dan met een kopbal van Tine De Caigny na hoekschop van Tessa (over doel), vervolgens met een dubbele poging van dichtbij van de nieuwe Gouden Schoen (geblokt door Amber Tysiak en dan in de handen van de Leuvense keepster) en tenslotte toen Stefania Vatafu de ex-speelster van Manchester City diep stuurde maar het schot te centraal gericht was en Louise Van Den Bergh eenvoudig redding kon brengen (34ste minuut). Halfweg stond het dus 1-0!

De 16-jarige Auke Swevers mocht haar debuut maken in de Women’s Scooore Super League voor OHL Women op bezoek bij landskampioen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de tweede helft (Charlotte Tison geblesseerd aan de hand was inmiddels vervangen door Elke Van Gorp die mocht aftrappen) probeerde Stefania Vatafu het van ver maar de bal ging in de handen van Louise Van Den Bergh (49ste minuut). Een vrije trap van Luna Vanzeir bracht Justien Odeurs niet in gevaar (50ste minuut) en aan de overkant ging Tessa Wullaert in het Leuvense strafschopgebied voorbije Amber Tysiak en Sari Kees maar Lenie Onzia wist de voorzet richting Tine De Caigny in hoekschop te trappen (51ste minuut). Tessa Wullaert probeerde het dan met een schot zonder veel moeite gepakt door Louise Van Den Bergh, die zich twee minuten later wel moest gewonnen geven. Mariam Abdulai Toloba zette voor met rechts en Tine De Caigny kon haar eerste doelpunt als Gouden Schoen tegen de netten koppen (2-0, 53ste minuut). Het derde doelpunt van de landskampioen zou snel volgen. Elke Van Gorp bediende Tessa Wullaert op rechts en zij knalde de bal kurkdroog tegen de netten (3-0, 57ste minuut).

De 3-0 hangt tegen de netten. Tessa Wullaert bedankt Elke Van Gorp voor de assist! Sari Kees (OHL Women) kon de goal niet voorkomen. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

RSC Anderlecht bleef voor gevaar zorgen met als beste mogelijkheden de poging van Tessa Wullaert met de linkervoet nipt over het doel en die van Tine De Caigny nadat ze de debuterende Auke Swevers en Amber Tysiak uitspeelde en vervolgens met rechts naast trapte. Voordien had de thuisploeg geen strafschop gekregen voor een duidelijke duwfout op de kersverse Gouden Schoen (67ste minuut). De 4-0 zou er toch komen. Mariam Abdulai Toloba kreeg de bal toegespeeld van Laura Deloose, zij zette Jill Janssens op het verkeerde been en mikte dan met rechts naar doel. De bal ging over Louise Van Den Bergh binnen. Alweer een goaltje om in te lijsten voor de technisch bijzonder vaardige linksachter van de regerende landskampioen (81ste minuut). De score had nadien nog verder kunnen oplopen maar de bezoekende doelvrouw hield pogingen van de ingevallen Sakina Ouzraoui Diki, Tine De Caigny en Amber Maximus uit haar doel terwijl Kassandra Missipo nog naast mikte.

Mariam Abdulai Toloba lukte een knappe goal tegen OHL Women! Tine De Caigny komt lachend naar haar toe om haar te feliciteren! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

RSC Anderlecht pakte dus ook in het nieuwe jaar meteen de 3 punten in de Women’s Scooore Super League. Het heeft dus met 33 op 33 nog altijd het maximum en gaat volgende week zondag 31 januari 2021 op bezoek bij OHL Women.