Share

Op zaterdag 23 januari 2021 stond het vervolg van de hervatting van de Women’s Scooore Super League op het programma. Het was uitkijken naar een wedstrijd die nog nooit eerder op het programma stond in het vrouwenvoetbal namelijk SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi, allebei nieuw op het hoogste niveau dit seizoen.

De toss aan de Kastanjelaan in Zulte met Noémie Fourdin (Sporting de Charleroi), scheidsrechter Niels Bossuyt en Pauline Windels (SV Zulte Waregem). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Beide teams begonnen aan het nieuwe jaar vol goede moed en met de hoop om meer punten te sprokkelen dan in 2020. De thuisploeg moest het doen zonder de naar Italië vertrokken Corina Luijks (SS Lazio Women) terwijl het ook Jana Coryn zag stoppen met vrouwenvoetbal. Sporting de Charleroi mocht dan weer met Jennifer Bouchenna een nieuwe speelster uit Frankrijk in het team verwelkomen en zij stond meteen aan de aftrap maar in de eerste helft onder de felle regenbuien vielen er geen doelpunten.

Nieuwkomer Jennifer Bouchenna (Sporting de Charleroi) trapte de bal weg voor Amber De Priester gevaarlijk kan worden tijdens een eerste helft waarin het fel regende! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na de rust en toen beide teams van outfit gewisseld hadden was dat wel het geval. Na een overtreding van Romy Camps op de Maltese international Ylenia Carabott mochten de bezoekers een strafschop nemen en Inès Dhaou trapte die rustig binnen (0-1, 55ste minuut).

Ines Dhaou zette Sporting de Charleroi op voorsprong vanop de stip. Het was het begin van de weg naar de allereerste overwinning van het seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SV Zulte Waregem wou terugslaan maar het was Sporting de Charleroi dat iets meer dan twintig minuten later de score verdubbelde na een hoekschop die uiteindelijk aan de tweede paal bij Ylenia Carabott terechtkwam en zij versloeg Ianthe Meersschaert (0-2, 76ste minuut). De buit leek binnen voor de vrouwelijke Zebra’s maar toch gaf het team van trainer Angelo Gaytant zich niet gewonnen. De ingevallen Geena-Lisa Buyle kon vijf minuten voor tijd wel nog de aansluitingstreffer binnentrappen maar verder dan dat kwam SV Zulte Waregem niet meer (1-2, 85ste minuut).

De Maltese Ylenia Carabott, hier in duel met Esther Buabadi, zorgde voor het beslissende tweede doelpunt voor Sporting de Charleroi. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Sporting de Charleroi mocht vieren met de eerste driepunter van het seizoen. Volgende vrijdag 29 januari 2021 krijgt SV Zulte Waregem de kans om revanche te nemen als het op bezoek gaat bij de vrouwelijke Zebra’s!

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share