Door de snelle opeenvolging van wedstrijden in combinatie met snel variërende weersomstandigheden is het op dit moment slecht gesteld met de grasmat van het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven. Er werd dan ook een oplossing gezocht voor de vriendschappelijke interland van volgende week in het kader van het ‘Three Nations One Goal Tournament’ tussen de Belgian Red Flames en Nederland.

Een spurt tussen Belgian Red Flame Davina Philtjens en de Albanese spits Furtuna Velaj tijdens het WK-kwalificatieduel op zaterdag 21 september 2013! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het duel tussen het team van bondscoach Ives Serneels en de Oranje Leeuwinnen onder leiding van Sarina Wiegman verhuist naar het Koning Boudewijnstadion waar de Belgian Red Flames ooit al een kwalificatiewedstrijd speelden op weg naar het WK 2015 in Canada. Tegenstander op zaterdag 21 september 2013 was Albanië en toen werd er met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Davina Philtjens (7de minuut) en Aline Zeler (53ste minuut op strafschop). De Belgian Red Flames mogen dus voor de tweede keer deze eeuw aantreden in het hoofdstadion van de KBVB!

Aline Zeler is blij na het scoren vanop de strafschopstip in het Koning Boudewijnstadion! Op de achtergrond herkent U ook nog Lien Mermans! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nog meegeven dat de aftrap van België – Nederland bij de vrouwen om 20 uur is en dat deze wedstrijd rechtstreeks te zien zal zijn op VTM en RTL.