Share

Het Europees Kampioenschap WU17 is op maandag 16 mei 2016 voor de 5de keer gewonnen door Duitsland! In de Borisov-Arena in Wit-Rusland bleef het voor 10.200 toeschouwers in de finale tussen Duitsland en titelverdediger Spanje na 2 x 40 minuten 0-0 en dus moesten strafschoppen beslissen wie de eindwinnaar werd. Caroline Siems trapte het winnende doelplunt voor het team van bondscoach Anouschka Bernhard hoog in het dak van het Spaanse doel!

Duitsland was de betere ploeg in deze finale en het trof tijdens de reguliere speeltijd maar liefst 4 keer het doelhout. Captain Janina Minge trapte in de eerste helft via de Spaanse verdediger Berta Pujadas tegen de paal (27ste minuut) en ze deed dat ook in de tweede helft via de Spaanse doelvrouw Noella Ramos (70ste minuut). Tanja Pawollek kopte net na de rust een hoekschop op de lat (44ste minuut) en Klara Bühl trof vijf minuten later via een grondscherend schot de paal (49ste minuut). María Blanco zorgde voor het enige noemenswaardige gevaar van Spanje in het begin van de wedstrijd toen ze doelvrouw Leonie Doege met een afstandschot onder vuur nam (6de minuut).

Het bleef 0-0 en zo kreeg de wedstrijd, die onder leiding stond van de Griekse Eleni Antoniou, een strafschoppenepiloog waarin Duitsland zich de betere toonde. De Duitse doelvrouw Leonie Doege redde pogingen van de Spaanse Lucía Rodríguez en Lorena Navarro terwijl Candela Andújar de paal trof. Voor Duitsland scoorden Giulia Gwinn en Janina Minge vooraleer Caroline Siems voor de beslissing zorgde (3-2). Voor Spanje, dat al 4 keer eindwinnaar werd, was het het derde verlies in een finale tegen Duitsland. Dat gebeurde eerder al in 2009 en in het seizoen 2013/14.

Nog melden dat Engeland, dat in Servië de Belgian Red Flames U17 uitschakelde, derde werd na 2-1-winst tegen Noorwegen. Niamh Charles lukte de twee Engelse goals waardoor Engeland samen met Spanje en Europees kampioen Duitsland de drie tickets voor het FIFA WK WU17 in Jordanië (van 30 september tot 21 oktober volgend jaar) veroverden.

Voor nog meer over de finale van het EK WU17 in Wit-Rusland kan U hier terecht:
Website UEFA – Finale EK WU17

Voor nog meer over het EK WU17 in Wit-Rusland:
Website UEFA – WU17
en via:
Website UEFA – Uitslagen EK WU17

Share