Op vrijdag 5 maart 2021 was het uitkijken naar de topaffiche op de 15de speeldag in de Women’s Scooore Super League. Regerend landskampioen en leider RSC Anderlecht ontving op het Proximus Basecamp van de KBVB in Tubeke met Club YLA, de derde in de stand en de enige ploeg die het vrouwelijk paars-wit in de heenronde echt moeilijk had gemaakt.

Ellen Martens (Club YLA) gaf voor de wedstrijd bloemen en een enveloppe aan Gouden Schoen Tine De Caigny! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Dat is uiteraard een referentie voor het team van coach Leo Van der Elst maar de ene wedstrijd is de andere niet en dat bleek al heel snel. Al na drie minuten wedstrijd bouwde de thuisploeg een mooie aanval op. Captain Laura De Neve speelde de bal naar drievoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert. Zij speelde door naar de kersverse Gouden Schoen Tine De Caigny en ze kreeg de bal via Laura Deloose uiteindelijk terug aan de rechterkant in het strafschopgebied. Tessa Wullaert liep door, zette voor en daar was Sarah Wijnants op de goeie plaats om het eerste doelpunt van de avond binnen te tikken (1-0, 3de minuut). Anderlecht drukte door. Acht minuten later stuurde Tine De Caigny Tessa Wullaert de diepte in. De in Tielt geboren spits ging voorbij de Brugse doelvrouw maar vond uiteindelijk vanuit een scherpe hoek nog Isabelle Iliano op haar weg die de bal in hoekschop kon koppen. Na 21 minuten zette Celien Guns met een schot doelvrouw Justien Odeurs even aan het werk. Bijna halfweg de eerste helft verdubbelde vrouwelijk paars-wit de score. Laura De Neve speelde de bal opnieuw knap richting Tessa Wullaert. Zij lanceerde de mee opgekomen Laura Deloose en haar voorzet werd opnieuw door Sarah Wijnants binnengetikt (2-0, 22ste minuut).

Sarah Wijnants, goed voor twee goals tegen Club YLA, probeert hier Raquel Viaene uit te spelen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Club YLA probeerde het aan de andere kant met een poging van Marie Minnaert maar die ging naast (25ste minuut). Britt Vanhamel zette met een vrije trap doelvrouw Elke Geeraert aan het werk. Zij loste eerst de bal maar ze kon de aanstormende Tessa Wullaert wel van een nieuw doelpunt houden (34ste minuut). Een minuut later een poging van Febe Vanhaecke voor de bezoekers maar zonder veel gevaar voor Justien Odeurs. En dan aan de overkant een mooie voorzet van Sarah Wijnants richting Tine De Caigny. De Gouden Schoen zette er het hoofd tegen maar Elke Geeraert hield zwevend en knap de bal uit haar doel (38ste minuut).  Jody Vangheluwe kwam voor Club YLA nog met een goede voorzet richting Celien Guns maar zonder succes. Toch werd het nog voor de rust 3-0. Tessa Wullaert zette voor en Charlotte Tison tikte helemaal centraal voor de goal binnen (43ste minuut). Bij Club YLA dacht iedereen aan buitenspel maar blijkbaar was Jody Vangheluwe toch niet snel genoeg naar voor gespurt nadat Tessa Wullaert sneller op de bal was.

Charlotte Tison en Marie MInnaert. Onlangs nog samen bij de Belgian Red Flames tegen Duitsland. Nu tegenstanders en het was zowaar Charlotte Tison die twee doelpunten lukte! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De tweede helft hoefde niet meer want het was duidelijk dat er hier geen verrassing zou vallen. Laura Deloose gaf na 65 minuten wedstrijd vanop rechts via Isabelle Iliano de bal voor. Charlotte Tison, vaak onderschat, was goed gevolgd om haar tweede van de avond binnen te trappen (4-0). Elke Geeraert hield Tessa Wullaert dan van een doelpunt (72ste minuut) en aan de andere kant had ook Marie Minnaert diep gestuurd door de ingevallen Angel Kerkhove de kans om te scoren maar haar poging ging nipt naast. Trainer Leo Van der Elst maakte zich nog een paar keer behoorlijk boos op de arbitrage en de assistent-scheidsrechter maar hij gaf uiteindelijk aan dat zelfs dat niet meer de moeite was want het was volgens hem hopeloos op deze avond. Hij had niet altijd gelijk maar hij had dit keer zeker ook niet altijd ongelijk. Het geeft maar aan dat ook de arbitrage in de Women’s Scooore Super League een werkpunt is naar de toekomst toe. Op het einde van de wedstrijd kopte de ingevallen Amber Maximus nog een hoekschop van Laura De Neve tegen de netten. Zo stond het 5-0, een score die niemand na de fel bevochten 2-3-winst van RSC Anderlecht op Club Brugge in de heenwedstrijd had verwacht.

Amber Maximus viel in bij RSC Anderlecht en kopte de eindstand op het bord tegen Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

RSC Anderlecht heeft na 15 speeldagen 45 op 45. Aangezien KAA Gent Ladies op hetzelfde ogenblik met 1-9 won op bezoek bij Sporting de Charleroi worden zij opnieuw derde met 28 op 45 en valt Club YLA een week voor het bezoek aan de vrouwelijke Buffalo’s terug naar de vierde plaats met 26 op 45!