Share

Terwijl de Belgian Red Flames nog een tijdje zullen moeten wachten vooraleer ze weten tegen wie ze op het volgende EK 2022 in Engeland zullen spelen dan is dat voor de Belgian Cats niet langer het geval. Op maandag 8 maart 2021 werd er immers in het Auditorium Santiago Grisolia in Valencia geloot voor hun derde opeenvolgende EK.

Foto – (c) FIBA

De Belgian Cats, de ploeg van het jaar 2020 en momenteel zesde op de wereldranking, werden ingedeeld in groep C en zullen het half juni in het Franse Strasbourg achtereenvolgens opnemen tegen Bosnië (donderdag 17 juni 2021), Slovenië (vrijdag 18 juni 2021) en Turkije (zondag 21 juni 2021). Als het team van bondscoach Philip Mestdagh zich plaatst voor de finaleronde dan mag het later in de maand juni 2021 naar Valencia want daar zal dit jaar ook het slot van het EuroBasket Women plaatsvinden. Nog meegeven dat de Belgian Cats op het EK 2017 voor het eerst de bronzen medaille veroverden en op het vorige EK 2019 vijfde werden. Als de Belgian Cats de top 6 halen op het EK 2021 dan mogen ze volgend jaar deelnemen aan de kwalificatie van het WK dat in 2022 in Australië wordt afgewerkt.

Foto – (c) FIBA

De Belgian Cats reizen in juli 2021 ook nog af naar Tokio waar ze tijdens de Olympische Spelen ook al in groep C zullen uitkomen tegen Australië (dinsdag 27 juli 2021), Puerto Rico (vrijdag 30 juli 2021) en China (maandag 2 augustus 2021).

De Belgian Red Flames moeten nog afwachten wie hun tegenstanders worden op het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Voor de Belgian Red Flames weten we inmiddels dat ze voor de loting bij het EK 2022 in Engeland hoogstwaarschijnlijk in de 3de pot zullen zitten bij de loting en dat samen met Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland (als het zich plaatst) of Ijsland. Die landen zal het team van bondscoach Ives Serneels normaal niet ontmoeten in de groepsfase. Wel mogelijk zullen zijn uit pot 1 gastland Engeland, Nederland, Duitsland of Frankrijk, uit pot 2 Zweden, Spanje, Noorwegen of Italië en uit pot 4 Finland, Ijsland (als Zwitserland zich via de barrages plaatst voor het EK 2022) of Tsjechië (als Zwitserland uitgeschakeld wordt), Rusland of Portugal en Oekraïne of Noord-Ierland.

Nog meegeven dat wat de kwalificatie voor het WK 2023 in Australië betreft er 8 groepen van 6 teams zullen gevormd worden. De Belgian Red Flames zullen dus zeker tegen een reekshoofd moeten spelen op weg naar het volgende WK! De reekshoofden bij die loting zijn Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Spanje, Noorwegen en Italië. De landen waartegen de Belgian Red Flames in die kwalificatie niet kunnen uitkomen zijn Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Ijsland, Schotland, Rusland en Finland!

Lees nog meer over de loting van de Belgian Cats via:

Website FIBA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share