Op zondag 14 maart 2021 kon er aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee nog geschiedenis geschreven worden. OHL Women had nog slechts één puntje nodig om mathematische zekerheid te krijgen over een allereerste deelname aan play-off 1 in de Women’s Scooore Super League. Alleen SV Zulte Waregem kon dat nog verhinderen.

Een minuut stilte voor de wedstrijd in Oud-Heverlee ter nagedachtenis van David Polfliet! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van David Polfliet, de man die vorige week in Beveren om het leven werd gebracht.

De minuut stile met de speelsters van SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Daarna mocht Luna Vanzeir, een dag nadat haar broer Dante de titel veroverde met Union Saint-Gilloise in de Pro League 1B (2-1-winst in het Brusselse derby tegen RWDM) en zo na 48 jaar de terugkeer verzekerde bij de elite van het Belgische profvoetbal, de wedstrijd op gang trappen. OHL Women zocht meteen de aanval en een voorzet van Tine Schryvers ging op het dak van het bezoekende doel. Daarna kwam Tess Lameir oog in oog te staan met Ianthe Meersschaert maar de bal geraakte niet voorbij de bezoekende doelvrouw die even verzorging nodig had (12de minuut). Een minuut later was het wel raak. Na een scheidsrechtersbal gaf Lenie Onzia de perfecte voorzet richting Sara Yüceil, die knap haar eerste competitiegoal van het seizoen tegen de netten kopte (1-0, 13de minuut).

Sara Yuceil, die het openingsdoelpunt scoorde voor OHL Women, hier in duel met Noa Delhaye van SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het spel ging daarna wat op en neer zonder echt doelgevaar tot Summer Rogiers vanop links een vrije trap mocht nemen voor de bezoekers. De bedoeling was goed maar de bal belandde in de handen van Faye Lammertijn, de doelvrouw van de thuisploeg (39ste minuut). Nog geen minuut later mocht Sheryl Merchier nog een vrije trap nemen voor vrouwelijk Essevee maar nu ging de bal over het doel (38ste minuut). En dan was het opnieuw tijd voor OHL Women met eerst een poging van ver van Sara Yüceil nadat een ontzetten van Ianthe Meersschaert in haar voeten was beland en dan een mooie voorzet van Tine Schryvers richting Tess Lameir die de bal met een lobje met rechts mooi over Ianthe Meersschaert in het bezoekende doel deed belanden (2-0, 42ste minuut). OHL Women zat op rozen maar het verloor voor de rust nog Sara Yüceil die bij een duel op het middenveld slecht neerkwam op haar schouder.

Tessa Lameir die de 2-0 scoorde met Tine Schryvers die de assist gaf! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de tweede helft hielden de bezoekers beter stand mede doordat de thuisploeg wel enkele kansen miste. Luna Vanzeir schoot eerst naast, de ingevallen Hannah Eurlings vond vervolgens Ianthe Meersschaert op haar weg, dan mikte ook Amber Tysiak van dichtbij naast op aangeven van Luna Vanzeir terwijl ook een poging van diezelfde Luna Vanzeir nog nipt naast ging. Hannah Eurlings was de laatste die niet tot scoren kwam voor de thuisploeg toen ze na een mooie assist van Marie Detruyer nog naast de bal trapte. SV Zulte Waregem probeerde het met een schot van Esther Buabadi over doel, een nieuwe vrije trap van Summer Rogiers in de handen van de keeper en een schot van Julie Devos eveneens over het doel. Romy Camps kwam na een vrije trap van Julie Devos kort voor tijd nog tot scoren maar haar kopbaldoelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef zo 2-0 voor OHL Women dat nu mathematisch ook zekerheid kreeg over deelname aan play-off 1 en zelfs over Club YLA wipte naar de vierde plaats!

Jill Janssens (OHL Women) in een spurt met de bal met Liesa Capiau van SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

OHL Women speelt in de reguliere competitie nog uit bij Sporting de Charleroi en thuis tegen Club YLA voor het aan play-off 1 begint. SV Zulte Waregem ontvangt nog SC Eendracht Aalst Ladies vooraleer het op zaterdag 27 maart 2021 voor de camera’s van Eleven Sports op bezoek gaat in de Luminus Arena bij KRC Genk Ladies!