Share

In Engeland is de promovendus naar de Barclays FA Women’s Super League op zondag 4 april 2021 bekend geworden. Het is Leicester City Women, het vrouwenteam van de club van Rode Duivels Youri Tielemans, Dennis Praet en Timothy Castagne.

Feest bij Leicester City Women na het behalen van het Championship in Engeland! Foto – (c) Leicester City Women

Leicester City Women won op paaszondag 4 april 2021 in het Championship thuis tegen Londen City Lionesses met 2-0 dankzij doelpunten van Sam Tierney (1-0, 69ste minuut) en Natasha Flint (2-0, 75ste minuut), de topschutster met haar 16de van het seizoen. Ook nog melden dat het feest al eerder had kunnen losbarsten maar Charlie Devlin zag in de eerste helft een strafschop gekeerd door de bezoekende doelvrouw Shae Yanez (34ste minuut). De club die in 2004 opgericht werd los van het mannenteam en pas in 2020 door King Power, de eigenaars van Leicester City, mag zo volgend seizoen voor het eerst op het hoogste niveau in Engeland uitkomen.

Bekijk de video met de goals dankzij LCFC TV:

Onder leiding van de huidige manager Jonathan Morgan, zorgden ze voor 12 overwinningen op rij wat hen op 2 speeldagen van het einde van het seizoen de promotie verzekerde. Leicester City Women heeft op dit moment 47 punten, 8 meer dan eerste achtervolger Durham en 12 meer dan het duo Sheffield United en Liverpool. Leicester City Women won 15 duels en het verloor slechts 1 competitieduel dit seizoen, dat was de uitwedstrijd op Londen City Lionesses (4-1) op 1 november 2020. De 2 puntendelingen waren half september 2020 op bezoek bij Sheffield United en begin oktober 2020 thuis tegen Durham (telkens 2-2).

Bekijk de titelviering dankzij LCFC TV:

Leicester City Women zal op het hoogste niveau de plaats innemen van Aston Villa (de promovendus van vorig jaar waar Nadine Hanssen speelt heeft momenteel 10 punten uit 17 duels), Bristol City Women (de club van Yana Daniëls heeft op dit ogenblik 11 punten uit 19 duels), West Ham United (12 punten uit 17 wedstrijden) of Birmingham City (13 punten uit 18 duels). Deze vier teams zijn nog in volle degradatiestrijd om zich te handhaven op het hoogste niveau.

Bekijk een overzicht van het seizoen dankzij LCFC TV:

Nog meegeven dat de televisierechten voor de Barclays FA Women’s Super League in de komende drie seizoenen toebehoren aan Sky Sports. In eerste instantie zullen op die betaalzender volgend seizoen al minstens 35 wedstrijden rechtstreeks uitgezonden worden!

De stand na het behalen van de titel op de 18de speeldag in het FA Championship! Foto – (c) Leicester City Women

U weet ook dat Leicester City Women met King Power dezelfde eigenaar heeft als OHL Women. Wie weet kan er in aanloop naar volgend seizoen als het coronavirus overwonnen is misschien wel een oefenduel tussen beide teams gespeeld worden.

Lees meer over de titel van Leicester City Women via:

Website Leicester City Women

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share