Share

RSC Anderlecht, de kampioen van de reguliere competitie in de Women’s Scooore Super League, is op zaterdag 17 april 2021 play-off 1 begonnen met een scoreloos gelijkspel op bezoek bij OHL Women. Na 17 overwinningen op rij in deze competitie heeft vrouwelijk paars-wit nu al 2 wedstrijden op rij niet gewonnen en niet gescoord!

Tessa Wullaert probeert het hier na een voorzet van Sarah Wijnants. Maar ook de topschutster aller tijden van de Belgian Red Flames scoorde dit keer niet in het King Power Stadion at Den Dreef! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De topaffiche op de tweede speeldag van de Women’s Scooore Super League tussen OHL Women en RSC Anderlecht werd zoals het hoort in het King Power Stadion at Den Dreef gespeeld. De vraag was natuurlijk of dit nu RSC Anderlecht dan wel een extra gemotiveerde thuisploeg ten goede zou komen. Hoe dan ook om 14 uur mocht Gouden Schoen Tine De Caigny de wedstrijd voor de camera’s van Eleven Sports en onder leiding van scheidsrechter Loïs Otte op gang trappen. Wat we toen nog niet wisten is dat we geen doelpunten zouden te zien krijgen alhoewel er ging er wel eentje binnen van Sarah Wijnants op aangeven van Tessa Wullaert maar die goal in de 28ste minuut werd afgekeurd wegens buitenspel!

Felle strijd om de bal met Marie Detruyer voor OHL Women en Kassandra Missipo voor RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht domineerde de volledige wedstrijd en het had misschien toch wel vier à vijf keer kunnen scoren maar ofwel zat Louise Van Den Bergh ertussen (bij pogingen van Tessa Wullaert via een hoekschop in de 14de minuut van de eerste helft en op voorzet van Sarah Wijnants na 57 minuten wedstrijd) of ging de bal tegen de paal zoals bij de voorzet van Laura Deloose (24ste minuut), kwam de lat de Leuvense doelvrouw bij haar redding nog ter hulp zoals bij het schot van Michelle Colson (44ste minuut) of trapte een speelster van dichtbij hoog over zoals Kassie Missipo (32ste minuut) en in de tweede helft Sarah Wijnants (69ste minuut). En dan was er nog de strafschop voor RSC Anderlecht in de 64ste minuut. Bij een voorzet van Sarah Wijnants duwde Jill Janssens in de zestien iets te opmerkelijk Michelle Colson weg van de inkomende bal. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Stefania Vatafu, de laatste die voorlopig wist te scoren in een officiële wedstrijd voor RSC Anderlecht, zette zich achter de bal. De Roemeense international mikte met haar rechtervoet naar de linker benedenhoek maar Louise Van Den Bergh had de goede hoek gekozen en ze hield het schot eerst uit haar doel om vervolgens als eerste op de bal te zijn! Het was toen al duidelijk dat de Leuvense goallie de speelster van de wedstrijd zou worden!

Louise Van Den Bergh hield zopas de strafschop van Stefania Vatafu uit haar doel! De doelvrouw van OHL Women was de speelster van de wedstrijd! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

OHL Women zelf speelde net zoals FWS Woluwe eerder in het Lotto Park bijzonder gedisciplineerd, het liet RSC Anderlecht komen en het loerde op de counter en het kreeg net voor de rust dé kans om de score te openen toen Charlotte Tison een voorzet van Marie Detruyer verkeerd beoordeelde. De bal sprong voor de voeten van Luna Vanzeir die eerst knap Justien Odeurs uitspeelde maar vervolgens met haar doelpoging niet voorbij de bijzonder snel teruggekeerde Charlotte Tison geraakte. Ook Mariam Abdulai Toloba stond overigens nog paraat om in te grijpen (42ste minuut). In de tweede helft trapte ook Zenia Mertens twee keer naar doel. Zes minuten na de rust stond Justien Odeurs op de goede plaats en in de 73ste minuut ging haar schot over. Helemaal op het einde na de invalbeurt van Lina Meeuwis voor Estée Cattoor (87ste minuut) had er misschien nog een strafschop kunnen gefloten worden voor de thuisploeg maar met de 0-0 was iedereen daar uiteindelijk ook heel tevreden.

Auke Swevers (4), Zenia Mertens, Amber Tysiak, Janne Geers (14) en OHL Women tevreden met hun gelijkspel tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

OHL Women begon met een 4 op 6 knap aan play-off 1. RSC Anderlecht moet in de volgende wedstrijden opnieuw doelpunten maken want met nu 27 punten ziet het Standard, dat later op de namiddag thuis met 3-1 won tegen Club YLA terugkomen tot op 3 punten wel met een wedstrijd meer gespeeld. Ook nog meegeven dat SV Zulte Waregem en KRC Genk Ladies in play-off 2 de punten deelden na een 2-2-gelijkspel in Zulte!

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond OHL Women – RSC Anderlecht via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share