Share

KFC Heist Ladies is in de eerste provinciale West-Vlaanderen altijd in de top van het klassement terug te vinden. Bij het stopzetten van het voorbije seizoen stonden ze half oktober 2020 na vijf speeldagen helemaal bovenaan met het maximum van de punten samen met KSK Reningelst. Inmiddels is daar de blik ook al gericht op volgend seizoen want de club mag een speelster uit de Women’s Scooore Super League verwelkomen.

Een duel uit de Women’s Scooore Super League van zaterdag 30 januari 2021 toen Tiana Andries namens SC Eendracht Aalst in duel gaat met Davinia Vanmechelen van Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De 23-jarige Tiana Andries zette, nadat ze haar voetbalavontuur begon bij FC Kerksken en de jongensploeg van SK Terjoden-Welle, haar eerste stappen op het hoogste niveau bij RSC Anderlecht in de Women’s BeNeLeague in 2014 en de Super League in 2015.

Tiana Andries, hier op vrijdag 4 september 2015 in het shirt van RSC Anderlecht in de thuiswedsrijd in de Super League tegen KRC Genk Ladies. Zij zal na haar overstap van SC Eendracht Aalst volgend seizoen bij KFC Heist Ladies te zien zijn! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In 2017 maakte ze vanwege haar studies de overstap naar SC Eendracht Aalst Ladies, de club waarmee ze in het seizoen 2019-2020 de titel behaalde in eerste klasse en waarmee ze dit jaar in de Women’s Scooore Super League uitkwam! Volgend seizoen gaat ze uitkomen voor het ambitieuze KFC Heist Ladies dat onder leiding van speelster-coach Katinka Dubois ambities heeft om hogerop te geraken.

Lisa Vandeputte keert na drie jaar SC Eendracht Aalst Ladies terug naar KFC Heist Ladies! Foto – (c) KFC Heist Ladies

Naast de polyvalente Tiana Andries (ze kan immers spelen in de aanval, in de verdediging en zelfs in het doel als dat nodig zou zijn) keert er nog een oude bekende terug naar KFC Heist Ladies namelijk Lisa Vandeputte. Lisa was de doelvrouw bij KFC Heist Ladies in de jaren dat ze twee keer op rij de Beker van West-Vlaanderen wonnen waarna ze richting SC Eendracht Aalst vertrok en gedurende twee seizoenen op het middenveld speelde. In het voorbije jaar maakte ze deel uit van het beloftenteam van de vrouwelijke Ajuinen dat in de tweede klasse B uitkwam en was ze de officiële team afgevaardigde bij het eerste elftal!

Bekijk nog eens een wedstrijd van KFC Heist Ladies bij het begin van dit stopgezette seizoen in de 1ste provinciale West-Vlaanderen op bezoek bij SV Wevelgem City dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

 

 
Share