Share

De Belgian Red Flames Futsal hebben zich op woensdagavond 5 mei 2021 in het Brits overzees gebied Gibraltar geplaatst voor de groepsfase van de tweede editie van het UEFA Women’s Futsal Euro.

De Belgian Red Flames Futsal voor hun duel in en tegen Gibraltar! Foto – (c) KBVB / SF

Daarvoor moesten ze maar één wedstrijd winnen in de voorrondegroep C waaraan oorspronkelijk drie landen zouden meedoen. Uiteindelijk kwam Kazakhstan vanwege de coronapandemie niet opdagen in Gibraltar en hing de kwalificatie dus alleen af van het duel tussen Gibraltar en België in de Tercentenary Sports Hall van Gibraltar. Het team van coach Karim Bachar met Imke Courtois als captain leek al vroeg op weg naar een eenvoudige overwinning want via Tine Van Roie (3de minuut) en Pauline Taquet (5de minuut) stond het bijzonder snel 0-2. Maar de thuisploeg lukte nog voor de rust de aansluitingstreffert via Tiffany Viagas (1-2, 10de minuut). In het begin van de tweede helft werd het zelfs 2-2 via Shania Robba (25ste minuut). In de 38ste minuut kregen de Belgian Futsal Flames een strafschop maar de poging van Marine Rosala werd gestopt door Caitlin Robba, de doelvrouw van Gibraltar, en dus ging het duel met rechtstreekse uitschakeling over in verlengingen. Hierin werd er opnieuw door beide teams gescoord eerst door Shania Robba (3-2) en kort daarna door Tine Van Roie (3-3).

Shania Robba , hier aan de bal omringd door enkele Belgische speelsters, lukte twee doelpunten voor Gibraltar in deze kwalificatiewedstrijd! Foto – (c) Gibraltar Football Association

Het draaide dus op strafschoppen uit en daarin was België uiteindelijk de betere met 5-4 dankzij succesvolle strafschoppen van Imke Courtois, Morgane Wijns, Tine Van Roie, Lauren Meyers en Pauline Taquet. Lina Meeuwis trof de lat en Marina Rosala zag haar poging opnieuw gekeerd door de doelvrouw van Gibraltar. Zélie Lambert stopte 3 van de 7 strafschoppen van Gibraltar waardoor de Belgian Futsal Flames naar de groepsfase mogen en dat in oktober van dit jaar in groep 3 in Oekraïne waar ze het zullen moeten opnemen tegen gastland Oekraïne, Finland en Tsjechiê om eventueel bij de laatste 4 in Europa te komen.

De Belgian Red Flames met technische staf en begeleiding na de kwalificaite voor de groepsfase! Foto – (c) KBVB / SF

Lees nog meer hierover via:

Website UEFA – Women Futsal Euro 2022

Lees over de wedstrijd zelf via:

Website UEFA – Women Futsal Euro 2022

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share