Share

Op vrijdag 2 juli 2021 vond de loting voor de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League plaats. De Belgische landskampioen RSC Anderlecht zal haar Europese seizoen op woensdag 18 augustus 2021 openen tegen de landskampioen uit Armenië!

FC Hayasa, de kampioen van Armenië, is de allereerste tegenstander in de UEFA Women’s Champions League 2021-22 voor Belgisch landskampioen RSC Anderlecht! Foto – (c) FC Hayasa

Het is nog even wachten waar dat duel zal gespeeld worden (*) maar nu al is zeker dat vrouwelijk paars-wit in principe de finale van groep 3 in een van de mini-tornooien kan halen. FC Hayasa is geen klepper van formaat en het vrouwenvoetbal in Armenië (het nationale team speelt straks ook tegen de Belgian Red Flames in de kwalificatie op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland) staat nog niet zo ver als bij ons maar uiteraard is onderschatting nooit een goede boodschap. Op zaterdag 21 augustus 2021 volgt dan een wedstrijd tegen de winnaar van de andere halve finale in groep 3 tussen het Kroatische ZNK Osijek en Breznica Pljevlja uit Montenegro.

RSC Anderlecht hervat op maandag 5 juli 2021 onder leiding van de nieuwe coach Johan Walem de trainingen met het oog op het nieuwe seizoen en na de oefencampagne (met o.a. wedstrijden tegen FC Metz, PSV Eindhoven en TSG Hoffenheim) en de eerste twee duels in de UEFA Women’s Champions League start het in de competitie op vrijdag 27 augustus 2021 op de tweede speeldag van de Women’s Scooore Super League met een thuisduel tegen Sporting de Charleroi. Het duel van de openingsdag op bezoek bij KRC Genk Ladies is al verplaatst naar dinsdag 28 september 2021!

Voor nog meer over de loting kan u terecht via:

UEFA.com – UWCL 2021-22

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
(*) PS: RSC Anderlecht zal Europees voetballen in het Kroatische Osijek werd vrijdag in de vroege namiddag beslist!
Share