Share

Op vrijdag 17 september 2021 openen de Belgian Red Flames hun WK-campagne in groep F met een uitduel tegen Polen. Dat zal gebeuren in het stadion waar eerder dit jaar de finale van de UEFA Europa League plaatsvond namelijk in de Polsat Plus Arena van Gdansk!

Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de finale van de UEFA Europa League tussen Villareal CF en Manchester United. Een wedstrijd die op woensdag 26 mei 2021 op een 1-1-gelijkspel eindigde na verlengingen na goals van Gerard Moreno (1-0, 29ste minuut) en Edinson Cavani (1-1, 55ste minuut) en waarbij vervolgens maar liefst 22 strafschoppen moesten genomen worden vooraleer er een winnaar bekend was. Alleen David de Gea, de doelman van United, zag zijn poging gestopt door de Argentijnse doelman Geronimo Rulli waarna de Spanjaarden met hun allereerste Europese trofee mochten pronken. Die finale vond plaats in Gdansk, de hoofdstad van de Poolse provincie Pommeren gelegen aan de Oostzee en de thuishaven van de Poolse topklasser Lechia Gdansk, die in 2020 haar 75-jarig bestaan vierde!

Het stadion, dat plaats biedt aan 41.620 toeschouwers, was ook gastheer van vier wedstrijden waaronder een kwartfinale tijdens het EK 2012 dat in Polen en Oekraïne plaatsvond en ook het Poolse nationale team speelt er zowat jaarlijks een interland. Daarnaast worden er regelmatig muziekoptredens gehouden want eerder passeerden Guns N’ Roses, Bon Jovi, Jennifer Lopez en Justin Timberlake daar de revue. Op vrijdag 17 september 2021 is het dus de beurt aan de Belgian Red Flames vier dagen voor ze Albanië ontvangen!

Voor meer over de Polsat Plus Arena ga naar:

Website Polsat Plus Arena Gdansk

Voor meer over Gdansk (Danzig) ga naar de officiële website van de stad:

Webstie Gdansk

En bekijk ook:

Visit Gdansk

Bekijk de kalender van de Belgian Red Flames in de WK-kwalificatie 2023 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share