Share

Op vrijdag 20 augustus 2021, precies over een week dus, gaat de tweede editie van de Women’s Scooore Super League van start met het duel tussen Sporting de Charleroi en FWS Woluwe in Marcinelle. Ondertussen is het op vrijdag 13 augustus 2021 bij de mannen de beurt aan de Pro League 1B in België, de Premier League in Engeland, de Bundesliga in Duitsland, de Eredivisie in Nederland en La Liga in Spanje.

Met het duel KMSK Deinze – Lierse Kempenzonen in het Burgemeester Van De Wielestadion gaat om 20 uur het nieuwe seizoen in de Pro League 1B van start, de competitie waar vorig seizoen R. Union Saint-Gilloise kampioen werd en Seraing de promotie naar het hoogste niveau afdwong. Op zaterdag 14 augustus 2021 volgt in het Edmond Machtensstadion om 20u45 RWD Molenbeek – Excelsior Moeskroen, dat dit seizoen opnieuw onder leiding staat van ex-Gouden Schoen Enzo Scifo en op zondag 15 augustus 2021 is er nog in het Soevereinpark Lommel SK – Waasland Beveren om 16u en Excelsior Virton – KVC Westerlo is dan weer om 20u geprogrammeerd in het Stade Yvan Georges.

Het Commmunity Stadium van Brentford waar misschien ooit de Belgian Red Flames in actie zullen komen. Foto – (c) Brentford FC / UEFA.com

Ook de Premier League gaat op vrijdag 13 augustus 2021 van start en dat met het duel tussen het gepromoveerde Brentford en Arsenal, de nieuwe club van Albert Sambi Lokonga. Dat duel wordt om 21 uur onze tijd afgetrapt in het Brentford Community Stadium. Best een kijkje waard want in dit stadion spelen de Belgian Red Flames mogelijk in juli van volgend jaar een of enkele van hun wedstrijden. Brentford is namelijk gastheer van drie duels in groep B van de groepsfase en daar staat ook een kwartfinale op het programma tussen de winnaar van groep B en de tweede van groep A! Nog meegeven dat er ook in Duitsland (Borussia Mönchengladbach speelt om 20 uur thuis tegen Bayern München in de Bundesliga), in Nederland (Go Ahead Eagles ontvangt om 20 uur SC Heerenveen in de Eredivisie) en in Spanje (Valencia CF is vanaf 21 uur gastheer tegen Getafe CF in La Liga).

Het Community Stadium van Brentford zoals het er van binnen uitziet! Foto – (c) Premier League / Brentford FC

Voor nog meer over de eerste speeldag in de Women’s Scooore Super League ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor meer over KMSK Deinze ga naar:

Website KMSK Deinze

Voor meer over Brentford FC ga naar:

Website Brentford FC

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Droevig nieuws kwam er uit Oostende waar ex-profvoetballer Franck Berrier (ex-SV Zulte Waregem, Standard, KV Oostende en KV Mechelen) afgelopen nacht na een hartstilstand op 37-jarige leeftijd overleden is! Deze redactie wenst uiteraard zijn familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijden!
 
Lees meer via:
 
Share