Share

Een week na de uitschakeling in de UEFA Women’s Champions League mocht RSC Anderlecht in het Lotto Park beginnen aan het nieuwe seizoen in de Women’s Scooore Super League. De tegenstander was Sporting de Charleroi dat sinds het begin van dit seizoen onder leiding staat van Aline Zeler, ex-speelster van vrouwelijk paars-wit en in het tweede seizoen de enige vrouwelijke coach in deze competitie!

De basiself van Sporting de Charleroi bij hun bezoek aan het Lotto Park van RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In vergelijking met de eerste speeldag konden de vrouwelijke Zebra’s geen beroep doen op de geblesseerden Mélissa Tom (ex-RSC Anderlecht) en spits Alysson Duterne. Daardoor was Sporting de Charleroi gedwongen om met een andere opstelling dan tegen FWS Woluwe aan het duel in het Lotto Park te beginnen. Aline Zeler zette dan ook nog de verdedigers Clotilde Codden en Aster Janssen op de invallersbank waardoor uiteindelijk de invallers van vorige week Estelle Dessilly, Manyima Stevelmans en Manola Galofaro (ook al ex-RSC Anderlecht) aan de aftrap kwamen te staan net als Julie Challe die voor het eerst in deze nieuwe competitie mocht opdraven! RSC Anderlecht liet in vergelijking met de startelf van vorige week tegen ZNK Osijek middenvelder Marie Van Caesbroeck op de bank terwijl Noémie Gelders haar plaats innam en in de spits stond!

Het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen voor titelverdediger RSC Andelrecht is een feit: Noémie Gelders opende de score tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De vraag was uiteraard of bij de start van deze nieuwe competitie de bezoekers de stunt van FWS Woluwe, het team dat vorig seizoen de enige vrouwelijke coach in de rangen had, konden herhalen. Het antwoord kwam er sneller dan verwacht want één keer het openingsdoelpunt tegen de netten lag leek de veer bij Sporting de Charleroi gebroken. De verdediging van de bezoekers lette in de 14de minuut even niet op bij een vrije trap. Tessa Wullaert speelde snel op rechts naar de mee opgerukte Laura Deloose en de voorzet van de Belgian Red Flame werd door Noémie Gelders knap in doel gedevieerd (1-0). De volledig in het wit spelende bezoekers spartelden nog even tegen, verloren ondertussen de geblesseerde Stephanie Pirotte, maar konden het eerste doelpuntenfestival van Tessa Wullaert in het nieuwe seizoen (zij was vorig jaar de topschutter) niet afstoppen. Na een voorzet van Sarah Wijnants verdubbelde ze de score met het hoofd (2-0, 29ste minuut). Daarna mocht ze na een kopbal van Charlotte Tison bij een uittrap van Joséphine Delvaux alleen op het bezoekende doel afgaan, de doelvrouw uitspelen en eenvoudig binnentrappen (3-0, 32ste minuut) en in het slot van de eerste helft lukte ze al haar derde treffer, een zuivere hattrick dus op aangeven van opnieuw Sarah Wijnants (4-0, 44ste minuut).

Tessa Wullaert aan de bal en klaar voor een nieuwe actie in het Lotto Park tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Aangezien de wedstrijd gespeeld was probeerde Aline Zeler In de tweede helft dan maar iets anders. Clotilde Codden, Lou Périquet en Estelle Schollaert mochten nu het veld in voor de eerder ingevallen Aster Janssen, voor Julie Challe en voor Manola Galofaro. Het was echter Amber Maximus tijdens de rust ingevallen voor Jenna Van De Keere, die voor het eerste doelpunt in de tweede helft zorgde met het hoofd en dat nadat Michelle Colson op links twee speelsters van Charleroi had uitgespeeld en de perfecte voorzet afleverde (5-0, 52ste minuut). RSC Anderlecht bleef de kansen opstapelen maar ofwel ging de bal naast (Mariam Abdulai Toloba en Amber Maximus), over (opnieuw Amber Maximus), werd die gered op de lijn (Renate-Ly Mehevets bij een poging van Noémie Gelders) of was Joséphine Delvaux toch paraat (bij een schot van Mariam Abdulai Toloba). Bijna halfweg de tweede helft was het dan toch raak toen Tessa Wullaert de goeie voorzet gaf en Amber Maximus als een echte centrumspits met links het half dozijn op het scorebord kon aantekenen (6-0, 67ste minuut).

Amber Maximus bedankt Michelle Colson voor het knappe voorbereidende werk bij haar eerste goal van de namiddag! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vrouwelijk paars-wit had vervolgens de score nog naar de dubbele cijfers kunnen opdrijven maar het miste kansen bij de vleet. De vrouwelijke Zebra’s kregen er welgeteld ééntje toen een vrije trap van Manyima Stevelmans via Kristina Erman bij Lou Périquet belandde en haar poging nipt naast ging (83ste minuut).

Lou Périquet viel in tegen haar ex-club RSC Anderlecht en ze kwam in het Lotto Park bijna tot scoren! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het laatste doelpunt van deze zonnige zaterdagnamiddag in het Lotto Park kwam op naam van Mariam Abdulai Toloba. Zij kon na een door Manyima Stevelmans weggekopte hoekschop van Tessa Wullaert de bal perfect met de borst controleren en op de rechterslof nemen waarna die zuiver en onhoudbaar in de hoek van het doel belandde (7-0, 84ste minuut). Een beauty! Eentje dat elke speelster in dit stadion wel zou willen scoren!

Mariam Abdulai Toloba is meestal goed voor een doelpuntje in het Lotto Park! Dat was ook tegen Sporting de Charleroi op zaterdag 28 augustus 2021 het geval! Hier groet ze na afloop de opgekomen fans! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht begon dus in de competitie met glans aan het nieuwe seizoen maar Johan Walem zal in zijn binnenste wel vloeken want de doelpunten kwamen om goed te zijn welgeteld een week te laat! Volgende week trekt vrouwelijk paars-wit naar Aalter voor de topaffiche tegen Club YLA! Sporting de Charleroi ontvangt op vrijdagavond 3 september 2021 SV Zulte Waregem!

Bekijk de samenvatting van RSC Anderlecht – Sporting de Charleroi met dank aan Eleven en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond RSC Anderlecht – Sporting de Charleroi via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: In de andere wedstrijden van de 2de speeldag in de Women’s Scooore Super League won Standard thuis met 3-2 tegen KAA Gent Ladies met onder meer 3 goals van Vanity Lewerissa. SV Zulte Waregem won eveneens thuis tegen KRC Genk Ladies met 3-0!

 

Share