Share

Op zaterdag 28 augustus 2021 was er niet alleen vrouwenvoetbal in de Women’s Scooore Super League. Ook de competitie in de andere reeksen van het Belgische nationale vrouwenvoetbal gingen van start. In de eerste klasse was er in de vooravond aan de Olympische Dreef in Anderlecht het duel tussen de beloften van RSC Anderlecht en Renaissance AEC Mons Ladies.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

RSC Anderlecht B, getraind door Anthony Michiels, en Renaissance AEC Mons Ladies waar Guillaume Dinant de coach is, deelden dus de punten. Het werd 1-1 na goals van Lauren Huys (1-0, 23ste minuut) en een gelijkmaker uit vrije trap van Lisa Despret (1-1, 61ste minuut).

Luister naar Lisa Despret (R. AEC Mons Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lauren Huys (RSC Anderlecht B) dankzij Vrouwenteam TV:

Renaissance AEC Mons Ladies mag het op de tweede speeldag op zaterdag 4 september 2021 thuis opnemen tegen Kontich met aftrap om 17 uur. Op de derde speeldag gaat het team van trainer Guillaume Dinant op zaterdag 11 september 2021 op bezoek bij RFC de Liège.

Renaissance AEC Mons Ladies voor de start van hun eerste wedstrijd op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Het beloftenteam van RSC Anderlecht speelt op de tweede speeldag op zaterdag 4 september 2021 op verplaatsing bij Famkes Westhoek Diksmuide Merkem. De aftrap daar is om 16 uur. Op zaterdag 11 september 2021 is het beloftenteam van RSC Anderlecht vrij waarna het op zaterdag 18 september 2021 een uitwedstrijd heeft bij VK Tienen Eva’s met aftrap om 15 uur 30. De volgende thuiswedstrijd van het team van coach Anthony Michiels is pas op zaterdag 2 oktober 2021 tegen YR KV Mechelen en dat met aftrap om 18u30.

Het beloftenteam van RSC Anderlecht voor hun eerste wedstrijd van het seizoen 2021-22 in de eerste klasse! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Voor nog meer over de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share