Share

De derde speeldag in de Women’s Scooore Super League begon op vrijdagavond 3 september 2021 in concurrentie met de Memorial Van Damme waar Nafi Thiam, de enige Belgische atlete die ooit twee keer op rij Olympisch kampioen werd, nog even optrad voor ze aan een welverdiende rustperiode begon.

Charlotte Laridon opende in Marcinelle de score voor SV Zulte Waregem tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In Marcinelle bleef SV Zulte Waregem onder leiding van coach Angelo Gaytant winnen en dit op bezoek bij Sporting de Charleroi. In de eerste helft zorgde Charlotte Laridon voor het openingsdoelpunt en dat op aangeven van Talitha de Groote (0-1, 26ste minuut). Nog voor het uur stond het 0-2 na een goal van Lotte De Wilde op aangeven van Summer Rogiers (56ste minuut). In het slot kreeg Chrystal Lermusiaux, dit seizoen de captain van de vrouwelijke Zebra’s, nog een rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Geena-Lisa Buyle. Charleroi eindigde met tien, SV Zulte Waregem ging met een 9 op 9 en zonder tegendoelpunt naar huis! Het heeft inmiddels ook al 6 verschillende doelpuntenmakers wat aantoont dat het op dit moment een collectief succes is!

Lobke Loonen is blij na haar openingsdoelpunt voor KAA Gent Ladies met van links naar rechts Féli Delacauw, Shari Van Belle en Fleur Van Daele! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Lobke Loonen zette KAA Gent Ladies iets over halfweg de eerste helft op weg naar een eenvoudige overwinning op bezoek bij FWS Woluwe. Het had eenvoudig verder kunnen uitlopen maar het faalde in de afwerking. Op het einde ontsnapte het eerst twee keer aan een gelijkmaker eerst toen Marie Bougard de lat trof en vervolgens toen Hanne Mylle een reuzekans onbegrijpelijk over doel trapte! De drie punten waren voor de vrouwelijke Buffalo’s zo dacht iedereen maar in de toegevoegde tijd kopte Hanne Mylle na een hoekschop van Céline Verdonck toch nog de gelijkmaker tegen de netten (1-1, 90ste + 5′ minuut). Het eerste punt van het seizoen voor underdog FWS Woluwe maar ook voor de vrouwelijke Buffalo’s die meer dan waarschijnlijk een betere competitiestart voor ogen hadden.

Alleen maar lachende gezichten bij FWS Woluwe na de late gelijkmaker van Hanne Mylle, derde van links! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op zaterdag 4 september 2021 was Aalter the place to be want daar stond Club YLA – RSC Anderlecht op het programma. Beide teams hadden vooraf het maximum van de punten maar voor vrouwelijk paars-wit was dat na slechts één competitiewedstrijd terwijl het team van coach Dennis Moerman al twee wedstrijden achter de rug had. Club YLA kwam kort voor het halfuur op voorsprong via Esther Buabadi (1-0, 28ste minuut) maar Amber Maximus kopte na een hoekschop van Tessa Wullaert de gelijkmaker binnen. Zij is zo de enige speelster van de bezoekers die in beide competitiewedstrijden van dit seizoen scoorde (1-1, 38ste minuut). De tweede helft was spannend en boeiend maar er viel nog slechts één goal voor Club YLA via de Slovaakse aanwinst Ludmila Matavkova. Zij deed de netten van Anderlecht trillen met een verwoestende uithaal (2-1, 85ste minuut). Club YLA mag dankzij deze mooie overwinning op zaterdag 11 september 2011 ook met het maximum op bezoek bij SV Zulte Waregem waar dit seizoen een aantal ex-speelsters van blauw-zwart actief zijn. Dat is dus een wedstrijd om nu al naar uit te kijken!

Club YLA na de overwinning in Aalter tegen RSC Anderlecht! Het seizoen begint met een 9 op 9! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nog op zaterdagnamiddag ging KRC Genk Ladies eenvoudig winnen in het Pierre Cornelisstadion op bezoek bij SC Eendracht Aalst. Bij de rust stond het al 0-3 na een dubbel van Gwen Duijsters en een goal van Lisa Petry. De ex-speelster van Standard scoorde na de rust ook haar tweede goal voor haar nieuwe club zodat het uiteindelijk 0-4 werd. De eerste overwinning van het nieuwe seizoen voor het team van Guido Brepoels! De vrouwelijke Ajuinen scoorden als enige nog niet in deze competitie!

KRC Genk won voor het eerst dit seizoen. Lisa Petry en Gwen Duijsters centraal lukte allebei twee doelpunten in Aalst! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Op zondag 5 september 2021 stond in Leuven de fandag van OHL op het programma. Het was ook het moment voor de eerste Memorial Eddy Timmermans, de man die het vrouwenvoetbal in Oud-Heverlee en Leuven op de voetbalkaart zette. OHL Women en Standard maakten er een genietbare wedstrijd van met een gelijkspel tot gevolg. Hanne Merkelbach profiteerde toen ze een weggetrapte bal van Amber Tysiak via het hoofd van Charlotte Cranshoff voor de voeten kreeg en de bezoekers op voorsprong bracht (0-1, 26ste minuut). De gelijkmaker zou aan dezelfde kant vallen. Iets voor het uur ging Jill Janssens door op rechts. Ze gaf de bal terug naar Hannah Eurlings die wilde trappen maar de bal afgesnoept zag worden door Luna Vanzeir die met links mooi scoorde (1-1, 57ste minuut). Luna Vanzeir is na 3 wedstrijden topschutster. Ze scoorde al 5 keer. Ook vorig seizoen wist ze in de twee slotwedstrijden van het seizoen het net te vinden!

Luna Vanzeir snoepte de bal af van Hannah Eurlings en scoorde haar vijfde competitiegoal van het seizoen voor OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Hieronder kan U nog eens alle doelpuntenmakers van de 3de speeldag bekijken:

Sporting de Charleroi – SV Zulte Waregem 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 26′ Charlotte Laridon 0-1, 56′ Lotte De Wilde 0-2.

Rode kaart: 90′ Chrystal Lermusiaux (Sporting de Charleroi);

FWS Woluwe – KAA Gent Ladies 1-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 26′ Lobke Loonen 0-1, 90′ + 5′ Hanne Mylle 1-1;

Luister naar Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Céline Verdonck (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lobke Loonen (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Hanne Mylle (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Club YLA – RSC Anderlecht 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 28′ Esther Buabadi 1-0, 38′ Amber Maximus 1-1, 85′ Ludmila Matavkova 2-1;

Luister naar Tessa Wullaert (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Ellen Martens (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Ludmila Matavkova (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Marie Minnaert (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies 0-4 (rust: 0-3);

Doelpunten: 25′ Gwen Duijsters 0-1, 27′ Lisa Petry 0-2, 39′ Gwen Duijsters 0-3, 57′ Lisa Petry 0-4.

OHL Women – Standard 1-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 26′ Hanne Merkelbach 0-1, 57′ Luna Vanzeir 1-1.

U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de derde speeldag:

1. Club YLA 3-9 (8-2);

2. SV Zulte Waregem 3-9 (6-0);

3. OHL Women 3-7 (9-1);

4. Standard 3-4 (5-7);

5. RSC Anderlecht 2-3 (8-2);

6. KRC Genk Ladies 2-3 (4-3);

7. Sporting de Charleroi 3-3 (4-11);

8. KAA Gent Ladies 3-1 (3-5);

9. FWS Woluwe 3-1 (3-7);

10.SC Eendracht Aalst 3-0 (0-12);

***De topschutters zijn:

5 goals:

Luna Vanzeir (OHL Women);

Luna Vanzeir van OHL Women is na 3 speeldagen de topschutter in de Women’s Scooore Super League 2021-22! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

4 goals:

Ludmila Matavkova (Club YLA);

3 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht), Vanity Lewerissa (Standard), Amber Maximus (RSC Anderlecht);

2 goals:

Marie Minnaert (Club YLA), Sari Kees (OHL Women), Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Hanne Merkelbach (Standard);

1 goal:

Kristina Erman (Sporting de Charleroi), Jana Janssens (FWS Woluwe), Hanne Hellinx (Sporting de Charleroi), Stefanie Deville (FWS Woluwe), Stephanie Pirotte (Sporting de Charleroi), Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Frieke Temmerman (Club YLA), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Lore Jacobs (KAA Gent Ladies), Romy Camps (SV Zulte Waregem), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Zenia Mertens (OHL Women), Hannah Eurlings (OHL Women), Charlotte Laridon (SV Zulte Waregem), Lotte De Wilde (SV Zulte Waregem), Hanne Mylle (FWS Woluwe), Esther Buabadi (Club YLA);

Esther Buabadi scoorde haar eerste goal voor Club YLA tegen haar ex-club RSC Anderlecht! Op zaterdag 11 september 2021 speelt ze ook tegen ex-club SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit is het programma van de 4de speeldag op vrijdag 10 september 2021 om 20u30:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies (20u in het Begijnhofstadion van Overijse);

FWS Woluwe – OHL Women;

KRC Genk Ladies – Sporting de Charleroi;

Op zaterdag 11 september 2021:

Het Forestiersstadion van Harelbeke is gast voor SV Zulte Waregem – Club YLA, de topaffiche van nu zaterdag 11 september 2021 in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

SV Zulte Waregem – Club YLA (14u in het Forestiersstadion van Harelbeke en op Eleven Sports);

Standard – SC Eendracht Aalst Ladies (15u);

***Het programma van de WK-kwalificatieinterlands voor de Belgian Red Flames:

Polen – België (17/09/2021 om 19 uur in Gdansk);

België – Albanië (21/09/2021 om 20u30, Koning Boudewijnstadion in Brussel);

***Inhaalwedstrijd eerste speeldag op dinsdag 28 september 2021 om 20u30 :

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht;

***Dit is het programma van de 5de speeldag op vrijdag 1 oktober 2021:

KAA Gent Ladies – SV Zulte Waregem (20u30);

Op zaterdag 2 oktober 2021:

Club YLA – KRC Genk Ladies (14u);

SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi (14u);

De volgende thuiswedstrijd van SC Eendracht Aalst Ladies is tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Standard – FWS Woluwe (15u);

Op zondag 3 oktober 2021 om 18 uur:

OHL Women – RSC Anderlecht;

Foto’s van alle wedstrijden van de openingsdag kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share