Share

Op zondag 3 juli 2016 zijn alle voetbalogen gericht op het Stade de France waar met Ijsland de kleinste natie ooit in de kwartfinale van het EK staat. Een primeur bij de mannen maar de Ijslandse vrouwen deden het hen al voor.

De opstelling van de kwartfinale Zweden - Ijsland in Halmstad (EK 2013). Foto - (c) UEFA

De opstelling van de kwartfinale Zweden – Ijsland in Halmstad (EK 2013). Foto – (c) UEFA

Op zondag 21 juli 2013 stond het team van trainer Sigurður Ragnar Eyjólfsson (ex-KRC Harelbeke) nadat het in de EK-kwalificatieronde slechts 1 op 6 haalde tegen de toen nog Belgische Rode Duivelinnen in de kwartfinale van het EK Vrouwenvoetbal in Zweden. Het bereikte die kwartfinales door eerst nog de slotwedstrijd in de groepsfase te winnen tegen Nederland (0-1 in Växjö) en zo als een van de twee beste derdes bij de laatste acht te komen. Net als bij de mannen nu moest het in die kwartfinale uitkomen tegen het gastland Zweden. Dat gebeurde in Halmstad voor een uitbundige thuisaanhang en met in totaal 7.468 toeschouwers in het stadion Örjans Vall.

Volle tribunes voor de kwartfinale tussen thuisland Zweden en bezoekers Ijsland! Foto - David Catry/Sportpix.be

Volle tribunes voor de kwartfinale tussen thuisland Zweden en bezoekers Ijsland! Foto – David Catry/Sportpix.be

Zweden won met ruime cijfers tegen Ijsland dankzij doelpunten van Marie Hammarström (1-0, 3de minuut), Josefine Öqvist (2-0, 14de minuut) en een dubbel van Lotta Schelin (3-0, 19de minuut en 4-0, 59ste minuut). De wedstrijd stond destijds onder leiding van de Finsi Kirsi Heikkinen. Het wordt dus uitkijken of de mannen van Ijsland het in het Stade de France beter kunnen doen tegen gastland Frankrijk!

Lees nog meer over Zweden – Ijsland op het EK 2013:
Website UEFA – EK 2013

PS: Ook nog melden dat Belgian Red Flame Tessa Wullaert vanaf 1 juli 2016 met Sara Björk Gunnarsdóttir bij VfL Wolfsburg een nieuwe ploeggenote uit Ijsland als collega kreeg.

Share