Voor de aftrap van de 3de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal waren er nog zes teams met het maximum van de punten. Twee van hen speelden echter tegen mekaar zodat er minstens één maximum zou sneuvelen.

KV Mechelen won in dat duel op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele met 1-2 na doelpunten van Laura Baetens (0-1, 60ste minuut), een gelijkmaker na een hoekschop van Elle Decorte die via doelvrouw Rani Coenen 1-1 in doel ging en het winnende doelpunt voor de bezoekers van Fleur Verstappen (1-2, 84ste minuut). Zo blijft KV Mechelen verder het maximum behouden net als de beloftenteams van OH Leuven en KAA Gent Ladies. Ook Kontich behaalde een 9 op 9. Het beloftenteam van Standard heeft voorlopig met een 6 op 6 ook nog het maximum van de punten en zij gaan op zaterdag 18 september 2021 op bezoek bij YR KV Mechelen. ASE de Chastre is helemaal onderaan het enige team dat nog geen enkel punt haalde.

***Eerste klasse – 3de speeldag:

KRC Genk Ladies B – KAA Gent Ladies B 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 3′ Nena Retsin 0-1, 65′ Sofie Vanhooren 0-2.

KSK Voorwaarts Zwevezele – YR KV Mechelen 1-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 60′ Laura Baetens 0-1, 65′ Elle Decorte via Rani Coenen 1-1 owngoal, 84′ Fleur Verstappen 1-2.

RFC de Liège – R. AEC Mons Ladies 1-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 1′ Céline Cornez 0-1, 66′ Samantha Harze 1-1.

Bekijk de samenvatting met dank aan Régis Sibille:

Kontich – FW Diksmuide Merkem 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 85′ Lucinda Michez 1-0 op strafschop;

Bekijk de samenvatting met dank aan Siebe Cambier:

Standard B – VK Tienen Eva’s 3-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 48′ Francois Nadege 1-0, 68′ Luka Maillard 2-0, 73′ Léa Detail 3-0, 79′ Ana Maria Frinculet 3-1.

ASE de Chastre – VC Moldavo 3-5 (rust: 2-3);

Doelpunten: 5′ Stephanie Jubary 1-0 op strafschop, 11′ Merel Groenen 1-1, 23′ Eloise Kaers 1-2, 41′ Tessa Willekens 1-3, 42′ Lucine Smets 2-3, 57′ Bo Schepkens 2-4, 79′ Cyrielle Lucas 3-4, 81′ Lise Dierckx 3-5.

Gespeeld op zondag 12 september 2021:

OHL Women B – Wuustwezel 7-3 (rust: 4-2);

Doelpunten: 11 Gitte Vanwesenbeeck 0-1, 15′ Janne Huysmans 1-1, 16′ Dina Morlesin Gonzalez 2-1, 34′ Dina Morlesin Gonzalez 3-1, 37′ Amber Verhaert 3-2, 45′ Karlijn Helsen 4-2, 52′ Emma Priem 5-2, 65′ Zarah Taillieu 6-2 op strafschop, 68′ Julie Bollen 7-2, 85′ Tinne Van Den Bergh 7-3.