Share

Het was op vrijdagavond 8 oktober 2021 uitkijken wie in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe de topaffiche op de 6de speeldag onderaan in de Women’s Scooore Super League zou winnen. Fémina White Star Woluwe, dat aan de wedstrijd begon met 1 punt uit 5 duels of SC Eendracht Aalst Ladies dat nog geen enkel punt veroverd had. Beide teams waren uiteraard bijzonder gemotiveerd om de eerste driepunter van het seizoen te kunnen optekenen.

Blije gezichten bij SC Eendracht Aalst Ladies! De eerste overwinning in de competitie is een feit! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Er viel uiteindelijk slechts één doelpunt in dit duel tussen twee teams die niet gelinkt zijn aan een club uit de Pro League. Die goal kwam er in het begin van het laatste kwartier voor de bezoekers die hun tweede wedstrijd onder leiding van Raymond Loose afwerkten. Anaëlle Wiard, die op het hoogste niveau ooit begon bij FWS Woluwe, ging door op links en gaf de gepaste voorzet richting Sheila Broos, vorig seizoen nog bij Fémina White Star, die de bal met rechts in het dak van het doel trapte (0-1, 76ste minuut). Nochtans had de thuisploeg onder leiding van coach Tiziano Rutilo voordien de kansen gekregen om zelf het verschil te maken maar enerzijds stond daar in het doel van SC Eendracht Aalst opnieuw Silke Baccarne, die nu en dan eens met een kattesprong de bal uit haar doel hield zoals bij een poging van Noa Corbeels,  of de bal werd overgekopt of nipt naast getrapt door Kenza Vrithof telkens op aangeven van Jana Simons. De drie punten gingen dus mee de bus op richting Aalst.

Luister naar Loes Van Mullem (SC Eendracht Aalst) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Anaëlle Wiard (SC Eendracht Aalst) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sheila Broos (SC Eendracht Aalst) dankzij Vrouwenteam TV: 

Op de volgende speeldag in de Women’s Scooore Super League op vrijdag 15 oktober 2021 speelt FWS Woluwe, dat nu laatste staat met slechts 1 punt, opnieuw thuis dan tegen titelverdediger RSC Anderlecht, SC Eendracht Aalst gaat een dag later op zaterdag 16 oktober 2021 met nu toch al 3 punten op zak op bezoek bij Club YLA in Aalter!

Bekijk de fotoreportage van Kristof De Moor rond dit duel via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: In de andere wedstrijden op vrijdagavond won leider Club YLA met 0-3 op bezoek bij Sporting de Charleroi en speelden KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies 1-1-gelijk!

 

 

 

Share