Op donderdag 14 oktober 2021 stond de tweede speeldag in de groepen C en D van de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League op het programma. Zowel Gouden Schoen Tine De Caigny als recordinternational Janice Cayman kwamen bij de laatavondwedstrijd in actie maar hun resultaat was helemaal verschillend.

Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

In groep C won Janice Cayman, die na 57 minuten mocht invallen voor de Australische rechtsachter Ellie Carpenter, met haar club Lyon met 5-0 tegen Benfica, de ploeg die op de eerste speeldag verrassend een gelijkspel behaalde op bezoek bij Bayern München. De doelpunten voor Lyon werden gemaakt door Melvine Malard (29ste en 53ste minuut met een omhaal), de Nederlandse Daniëlle Van de Donk (31ste minuut), Catarina Macario op strafschop (56ste minuut) en Kadeisha Buchanan (63ste minuut).

Herbekijk de volledige wedstrijd met dank aan DAZN:

In de andere wedstrijd in groep C bleef Bayern München thuis de baas over het Zweedse Häcken BK. Bayern won met 4-0 dankzij vroege doelpunten van Lea Schüller (8ste en 11de minuut) en goals in de tweede helft van Linda Dallman (70ste minuut) en Damnjanovic in de toegevoegde tijd (90ste + 1′ minuut). Door de winst wordt Bayern München nu tweede in de groep met 4 op 6 op 2 punten van Lyon. Benfica is derde met 1 punt, Häcken sluit de rij zonder punten!

Het Deense Koge HB, debutant in de UWCL dit seizoen, hield 63 minuten stand tegen titelverdediger FC Barcelona en dat is meer dan eender welk team lukte in deze competitie sinds het begin van vorig seizoen. Het was de Zweedse Fridolina Rolfö die op aangeven van Lieke Martens de score opende (0-1). In de toegevoegde tijd verdubbelde Jennifer Hermoso de score vanop de strafschopstip (0-2, 90ste + 5′ minuut). Alexia Putellas, UEFA Women’s Player of the Year, was vanwege een blessure niet mee afgereisd naar Denemarken!

Gouden Schoen Tine De Caigny stond met Hoffenheim aan de aftrap in Borehamwood tegen Arsenal waar de Oostenrijkse Nicole Billa al vroeg een eerste kans kreeg maar naast besloot. Ook Tine De Caigny trapte in de beginfase naar doel maar de bal ging over (9de minuut). Daarna kreeg Arsenal een goedkoop gefloten strafschop die benut werd door Kim Little (1-0, 21ste minuut). In de toegevoegde tijd van de eerste helft zorgde Tobin Heath na een mooie aanval van Arsenal en een assist met het hoofd van Vivianne Miedema voor een verdubbeling van de score (2-0, 45ste + 2′ minuut). In de tweede helft (Tine De Caigny werd tijdens de rust vervangen door Gia Corley). In het begin van de tweede helft was Vivianne Miedema bij de pinken om een door doelvrouw Martina Tufekovic gekeerde poging van Jordan Nobbs alsnog in doel te trappen (3-0, 52ste minuut). In het slot kopte Leah Williamson nog een vierde goal tegen de netten na een hoekschop van de Ierse Katie McCabe (4-0, 86ste minuut). FC Barcelona gaat in deze groep aan de leiding met 6 op 6, Arsenal en Hoffenheim hebben 3 op 6, Köge HB sluit de rij zonder punten!

De volgende speeldag in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League is op dinsdag 9 en woensdag 10 november 2021, de dag dat Hoffenheim op bezoek gaat bij FC Barcelona terwijl Lyon het thuis mag opnemen tegen Bayern München!