Vijf dagen voor de terugkeer van de Belgian Red Flames in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven won OHL Women thuis op een zonnige zaterdagnamiddag eenvoudig tegen KRC Genk Ladies.

Het is bijna 14 uur. Scheisrechter Sylvie Deckers neemt de bal en gaat met haar assistanten Ella De Vries en Irmgard Van Meirvenne het veld op voor het duel tussen OHL Women en KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

OHL Women, zonder de ervaren Lenie Onzia en Charlotte Cranshoff in de basis, maakte onder leiding van coach Jimmy Coenraets met een bijzonder jong team al in het begin van de wedstrijd het verschil. In de vijfde minuut verstuurde Luna Vanzeir (haar broer Dante begon iets meer dan twee uur later met Union aan zijn thuismatch tegen Seraing) vanop de rechterflank en met rechts een mooie voorzet richting het strafschopgebied. Marie Detruyer kopte richting Hannah Eurlings die de bal knap aannam, Sterre Gielen afhield en met rechts in het dak van het doel besloot (1-0).

We zijn vijf minuten ver en Hannah Eurlings zorgde al voor het openingsdoelpunt tussen OHL Women en KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Zeven minuten later kwam Genk voor het eerst opzetten. Luna Vanhoudt gaf de bal voor vanop links en Kelsey Geraedts kopte over. Na Genks balverlies op het middenveld stuurde Marie Detruyer de bedrijvige Hannah Eurlings de diepte in. Hannah kapte terug naar binnen, keek naar het doel en haalde uit met rechts. Aukje van Seijst, de Nederlandse doelvrouw van KRC Genk Ladies afkomstig van Alkmaar, zorgde voor een knappe redding in hoekschop. Luna Vanzeir nam de corner vanop rechts en Amber Tysiak, die haar opleiding bij KRC Genk Ladies genoot, was mee opgerukt om aan de eerste paal binnen te koppen (2-0, 16de minuut).

Amber Tysiak wint het kopduel bij de hoekschop van Luna Vanzeir! OHL Women komt op een veilige 2-0-voorsprong! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

OHL Women bleef komen! Twee minuten later zette Jill Janssens voor maar Hannah Eurlings kopte nipt naast. Een vrije trap van Zenia Mertens werd eenvoudig gepakt door het Genkse sluitstuk (24ste minuut) en Hannah Eurlings mikte nog voor het halfuur hoog over (27ste minuut). Zenia Mertens trapte vervolgens ook nog eens hoog over het bezoekende doel (39ste minuut), een schot van Marie Detruyer werd kort voor de rust gered door Aukje van Seijst (44ste minuut) en een minuut later vond ook Hannah Eurlings de Nederlandse doelvrouw nog eens op haar weg (45ste minuut). Halfweg stond het 2-0.

Aukje Van Seijst, de doelvrouw van KRC Genk Ladies, bij een van haar tussenkomsten op bezoek bij OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Ook na de rust zorgde OHL Women voor het eerste gevaar eerst toen Valesca Ampoorter diep speelde op Hannah Eurlings en er een hoekschop uit voortkwam (53ste minuut) en dat was ook het resultaat na een diepe bal van Luna Vanzeir richting Marie Detruyer (55ste minuut). Even over het uur zette Sien Vandersanden Janne Geers op weg naar het Leuvense doel. De ex-speelster van OHL kapte de terugspurtende Jill Janssens uit en besloot met rechts naar doel maar Mirthe Claes wist de poging met haar linkervoet onschadelijk te maken (62ste minuut).

Sien Vandersanden probeerde in de tweede helft met KRC Genk Ladies terug te slaan maar tot een doelpunt kwam het niet. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Daarna was het eventjes wachten op een schot van Zenia Mertens dat ver naast ging en een poging van de ingevallen Charlotte Cranshoff die geen succes kende vooraleer Gwen Duijsters het probeerde met een schot vanop afstand. Mirthe Claes stond paraat (71ste minuut). Elf minuten voor tijd was het opnieuw Sien Vandersanden die een gevaarlijke aanval van Genk op poten zette. De bal ging naar Gwen Duijsters op rechts die de perfecte voorzet afleverde voor de ingevallen Anissa Giuga. Het jonge talent trapte van dichtbij tegen de lat maar ze werd afgevlagd wegens buitenspel!

De ingevallen Anissa Giuga (KRC Genk Ladies) probeert de bal af te schermen in een duel met Amber Tysiak (OHL Women). Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De ingevallen Lenie Onzia kopte nog een vrije trap van de ook op het veld gekomen Debby Coenraets over het doel (89ste minuut) vooraleer Tess Wils (ook al ex-OHL) in de toegevoegde tijd voor KRC Genk Ladies alleen op doel mocht afgaan maar het met links over de grond probeerde terwijl een lobje over de uitgelopen Leuvense doelvrouw meer kans op slagen had. Mirthe Claes kon de bal eenvoudig oppakken en zij mocht even later met OHL Women een nieuwe overwinning vieren. De zesde van deze competitie waardoor OHL Women eventjes leider was in de Women’s Scooore Super League. Club YLA liet zich later in de namiddag echter niet verrassen door SC Eendracht Aalst Ladies. Het behield het maximum van de punten door met 5-0 te winnen.

OHL Women blij na de winst in het King Power Stadium at den Dreef tegen KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren in Leuven via:

PS: Nog meegeven dat in de derde wedstrijd op zaterdag 16 oktober 2021 Standard in Angleur met 2-0 won tegen SV Zulte Waregem!