Share

Op donderdagavond 28 oktober 2021 werd er in het Victoria Warehouse in Manchester geloot voor de eindronde van het EK 2022 in Engeland. De Belgian Red Flames kwamen in groep D terecht.

De Engelse voetballegende Kelly Smith zorgde ervoor dat België in groep D terechtkwam! Foto – (c) UEFA.com

Het team van bondscoach Ives Serneels mag het op het EK 2022 in Engeland achtereenvolgens opnemen tegen Ijsland op zondag 10 juli 2022 om 17 uur lokale tijd (18 uur bij ons) op de Manchester Academy ooit de thuishaven van Tessa Wullaert toen ze bij Manchester City speelde, tegen Frankrijk op donderdag 14 juli 2021 om 20 uur lokale tijd (21 uur bij ons) in Rotherham en tegen Italië op maandag 18 juli 2022 om 20 uur lokale tijd (21 uur bij ons) opnieuw op de Manchester Academy van Manchester City.

De vier coaches uit groep D met van links naar rechts: Þorsteinn Halldorsson (Ijsland), Milena Bertolini (Italië), Corinne Diacre (Frankrijk) en Ives Serneels (België). Foto – (c) UEFA.com

 

De openingswedstrijd gaat op woensdag 6 juli 2021 op Old Trafford tussen Engeland en Oostenrijk. Verder in groep A zitten Noorwegen en Noord-Ierland. Groep B bestaat uit Duitsland, Denemarken, Spanje en Finland. Titelverdediger Nederland kwam in groep C terecht met Zweden, Rusland en Zwitserland. De nummers 1 en 2 van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales. De finale is op zondag 31 juli 2021 op Wembley!

Voor nog meer over de loting van het EK 2022 in Manchester kan U hier terecht:

UEFA.com – loting UEFA Women’s Euro 2022

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share