Share

Op donderdag 28 oktober 2021 werd er niet alleen in Manchester geloot voor het EK Vrouwenvoetbal 2022 in Engeland. In Kuala Lumpur de hoofdstad van Maleisië stond ook de loting voor de AFC Women’s Asian Cup op het programma op de hoofdzetel van de Aziatische Voetbalbond AFC.

Voor Yasaman Farmani, de speelster van Sporting de Charleroi, was het uitkijken in welke groep zij met haar land Iran (57ste op de FIFA-wereldranglijst) zou terechtkomen. In tegenstelling tot België dat op het EK niet tegen gastland Engeland werd geloot mag Iran wel de openingswedstrijd spelen maar dan van de AFC Women’s Asia Cup en dat op donderdag 20 januari 2022 in het D.Y. Patil Stadium in Navi Mumbai tegen het gastland India (57ste op de FIFA-wereldranglijst) waar de Zweed Thomas Dennerby tegenwoordig coach is. De andere tegenstanders voor Yasaman Farmani en Iran in groep A zijn China (17de op de FIFA-wereldranglijst) en Taiwan (40ste).

Australië, samen met Nieuw-Zeeland organisator van het WK 2023, mag het in groep B opnemen tegen Thailand, de Filipijnen en Indonesië. Japan, de winnaar van de vorige editie in 2018 en dus de titelverdediger, speelt in groep C tegen Zuid-Korea, Vietnam en Myanmar. De finale is gepland op zondag 6 februari 2022. Naast Australië, dat als gastland geplaatst is voor het WK 2023, zijn er nog 5 landen uit dit tornooi die een ticket voor het WK 2023 kunnen veroveren.

Lees nog meer hierover via:

Website AFC – AFC Women’s Asian Cup 2022

en via:

Website AFC – AFC Women’s Asian Cup 2022

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share