Share

Terwijl OHL Women en Club YLA deze avond in de Women’s Scooore Super League gaan strijden voor de herfsttitel was het tot deze dinsdagochtend 9 november 2021 onduidelijk waar het duel tussen titelverdediger RSC Anderlecht en SV Zulte Waregem zou gespeeld worden. Het is uiteindelijk KV Woluwe-Zaventem geworden.

Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht heeft een akkoord met de KBVB om normaal gezien voor hun wedstrijden met het eerste vrouwenteam gebruik te maken van het eerste veld van het Proximus Basecamp aan de Rue de Bruxelles in Tubeke. Maar als de Rode Duivels van Roberto Martinez daar verblijven zoals deze week ter voorbereiding van hun WK-kwalificatieduels tegen Estland en op bezoek bij Wales of als er wedstrijden gepland zijn van nationale ploegen dan hebben die altijd voorrang en dus moet er dan een andere oplossing gezocht worden.

Normaal gezien vond RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem in Tubeke plaats maar daar trainen deze week de Rode Duivels van Roberto Martinez! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Voor de midweekwedstrijd tegen SV Zulte Waregem had RSC Anderlecht diverse voorstellen gedaan omdat het Lotto Park, waar momenteel ook onderhoudswerken aan de gang zijn en waar ook al nu zaterdag 13 november 2021 thuis tegen KRC Genk Ladies gespeeld zal worden, geen mogelijkheid was. Neerpede werd als alternatief afgewezen omdat daar geen tribune beschikbaar is. Het veld van Tempo Overijse, waar vrouwelijk paars-wit eerder al competitieduels speelde, was op deze dinsdagavond niet beschikbaar en de lichtinstallatie van het veld van KHO Wolvertem Merchtem, dat ook een uitwijkmogelijkheid was die bekeken werd, bleek onvoldoende. En dus werd het dan in laatste instantie het veld van de Brabantse tweedeprovincialer KV Woluwe Zaventem, een team dat in het seizoen 2013/14 nog in de Belgische tweede klasse speelde! Maar daar moest dan op maandagavond 8 november 2021 nog de lichtinstallatie gekeurd worden. Op deze dinsdagochtend kwam dan uiteindelijk het bericht dat ook dat in orde was. Dus wie RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem op dinsdagavond 9 november 2021 toch nog wil bijwonen kan mits beschikkend over een Covid Safe ticket vanaf 20 uur terecht aan de Quinkenstraat in 1930 Zaventem …

De topaffiche van dinsdagavond 9 november 2021 tussen OHL Women en Club YLA die plaats zal vinden aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee is ook rechtstreeks te bekijken op Eleven Sports. Deze dinsdagavond is er verder ook nog de derde speeldag van de UEFA Women’s Champions League waar in de groepsfase vier wedstrijden op het programma staan met topduels zoals Paris Saint-Germain – Real Madrid in het Parc des Princes en Juventus – VfL Wolfsburg in het Juventus Stadium waar vorige maand nog de Rode Duivels speelden in de UEFA Nations League.

U kan die wedstrijden bekijken via DAZN of de tussenstanden volgen via:

UEFA.com – UWCL 2021-22

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share