Share

FC Twente, dat het voorbije seizoen voor de 5de keer Nederlands landskampioen werd, speelde op maandag 25 juli 2016 de eerste oefenwedstrijd met het oog op het nieuwe seizoen. De tegenstander was West Ham United Ladies, een team dat op het derde niveau uitkomt in Engeland net onder de twee reeksen in de FA Women’s Super League!

Tommy Stroot is de nieuwe coach van het vrouwenteam van FC Twente! Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

Tommy Stroot is de nieuwe coach van het vrouwenteam van FC Twente! Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

Belgian Red Flame Lenie Onzia was wegens ziekte nog niet aanwezig op het Sportpark Slangenbeek in Hengelo waar de thuisclub inmiddels met de Duitser Tommy Stroot (ex-SV Meppen) een opvolger vond voor Arjan Veurink. Het vriendschappelijke duel werd gespeeld over 3 x 30 minuten in wisselende weersomstandigheden en slechts een dag nadat West Ham United Ladies op bezoek ging bij MSV Duisburg vorig seizoen nog kampioen met het maximum van de punten in de 2de Bundesliga Noord!

West Ham United Ladies op bezoek in Nederland! Foto - Vrouwenteam.be/MaMPict

West Ham United Ladies op bezoek in Nederland! Foto – Vrouwenteam.be/MaMPict

De Nederlandse landskampioen lukte al na 4 minuten het eerste doelpunt via Licia Darnoud en na 11 minuten maakte Ellen Jansen er 2-0 van. Vervolgens liep de score verder op met doelpunten netjes verdeeld over elke periode van Lineth Beerensteyn, Siri Worm, Renate Jansen en Ellen Jansen die een tweede keer scoorde! Aangezien de kleuren van beide clubs voor de scheidsrechter voor verwarring zorgden speelde FC Twente met de trainingsshirts maar in het verdere verloop van dit seizoen zal dit vooral gebeuren in de kledinglijn liona.nl ontwikkeld door Leonne Stentler en waarin ook captain en rechtsachter Maud Roetgering een aandeel had.

Luister naar interviews met Maud Roetgering (FC Twente):

Luister naar Katie Bottom (West Ham United Ladies):

Luister naar Whitney Locke (West Ham United Ladies):

PS: Nog melden dat FC Twente met Belgian Red Flame Lenie Onzia in de UWCL achtereenvolgens speelt tegen Ferencvaros (Hongarije), Hibernians (Malta) allebei in Geesteren en tenslotte tegen Konak Delediyespor (Turkije) in Oldenzaal.

Lees nog meer over FC Twente via:
Website FC Twente

Lees over FC Twente in de vooronde van de UWCL via:

Website FC Twente

Lees ook nog over West Ham United Ladies via:
West Ham Ladies

Share