Op zaterdag 11 december 2021 mocht Sclessin voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd uit de Women’s Scooore Super League ontvangen. Standard, na vorige zondagavond zeker van de halve finale van de Beker van België, ontving herfstkampioen OHL Women of het team dat het pas in de bekercompetitie had uitgeschakeld. Vooraf in elk geval een veelbelovend duel en belangrijk voor de bezoekers want RSC Anderlecht had op vrijdagavond thuis gewonnen tegen Club YLA en had voorlopig weer eventjes de leiding overgenomen

Beide teams betreden het veld met mondmasker! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Standard moest echter, nadat het ook al op bezoek bij OHL Women met twee debutanten aan de wedstrijd moest beginnen, ook tegen OHL Women met Marine Rosala een nieuwe debutante in het veld sturen. De thuisploeg had een extra ploeg in de tribune zitten want daar vonden we maar liefst 12 geblesseerden terug. Het duel zelf begon gelijkopgaand en in het openingskwartier was het voor beide teams aftasten. Zenia Mertens zorgde voor het eerste schot richting doel na een weggewerkte hoekschop maar de bal ging naast. Op het kwartier was het Welma Fon die als eerste de bal tussen de palen trapte maar doelvrouw Mirthe Claes redde eenvoudig. Davinia Vanmechelen probeerde het korte tijd later ook nog eens en die bal ging maar net over de winkelhaak. Standard probeerde maar scoren lukte voorlopig niet. Loopwonder Jill Janssens begon dan aan een indrukwekkende ren vanop de eigen helft. Ze sneed naar binnen, ging ook nog Maud Coutereels voorbij maar via Elien Nelissen werd het alsnog een hoekschop en geen schot naar doel. Nog voor het halfuur vond Charlotte Cranshoff dan de Luikse doelvrouw op haar weg. Welma Fon trapte vervolgens vanop de rechterkant richting het Leuvense doel waar Mirthe Claes de bal tegen het hoofd van Hanne Merkelbach tikte en geluk had dat de bal naast ging. Aan de overkant dwong Lenie Onzia met afgeweken schot via doelvrouw Hillary Damman een hoekschop af maar die bleef zonder gevolg.

Hillary Damman zweeft naar de bal maar de vrije trap van Estée Cattoor is onhoudbaar! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

En dan waren we in de minuut waarop Léa Detail de score opende in het bekerduel in Oud-Heverlee. OHL Women bouwde vanuit het middenveld een mooie aanval op. Jill Janssens speelde de bal terug op de Nederlandse Linde Veefkind. Zij gaf de bal voor en die werd weggekopt door Loredana Humartus in de voeten van Hannah Eurlings. Na een goeie balcontrole ontweek de Belgian Red Flame de debuterende Marine Rosala om vervolgens met rechts knap in de hoek te trappen (0-1, 34ste minuut). Het openingsdoelpunt lag tegen de netten! Kort voor de rust haalde Maud Coutereels dan Charlotte Cranshoff onderuit. Lenie Onzia liep even over de bal en Estée Cattoor trapte! Het schot met links ging met een mooie krul bijzonder knap in de hoek zoals Laura De Neve van RSC Anderlecht dat ook zo goed kan (0-2, 44ste minuut)! Hillary Damman had geen schijn van kans want veel beter kan je een vrije trap niet geven! OHL Women zat op rozen en ging met een dubbele voorsprong de kleedkamer in!

Estee Cattoor viert na haar bijzonder knap genomen vrije trap! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de tweede helft behield OHL Women de controle met in het eerste kwartier pogingen vanop afstand van Hannah Eurlings en Zenia Mertens maar allebei over het doel van Standard. Bijna halfweg de tweede helft toch eventjes Luiks gevaar met een hoekschop van Davinia Vanmechelen vanop links maar Mirthe Claes kon de bal nog net met de hand wegtikken voor een speelster van Standard kon binnenkoppen (67ste minuut). Marie Detruyer dwong dan na een lange ren richting doel een hoekschop af waaruit het derde bezoekende doelpunt volgde. De bal die weggewerkt kwam in de voeten van Estée Cattoor terecht. Zij speelde de bal naar rechts richting Charlotte Cranshoff en de ex-speelster van de vrouwelijke Rouches kapte eerst Loredana Humartus uit en besloot dan met links bijzonder knap over doelvrouw Hillary Damman (0-3, 68ste minuut).

Rechtsachter Linde Veefkind lukte op Sclessin haar allereerste goal in de Belgische Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Iets meer dan tien minuten voor tijd kreeg de ingevallen Luna Vanzeir op aangeven van Jill Janssens nog een mooie kans maar ze besloot op haar medespeelster de ook al ingevallen Lola Wajnblum (79ste minuut). Na een fout van de ingevallen Julie Marques Abreu op Estée Cattoor nam Luna Vanzeir dan een vrije trap vanop links. Ze stuurde die met haar rechtervoet naar de tweede paal waar de Nederlandse Linde Veefkind het hoogst klom en het vierde Leuvense doelpunt binnenkopte, haar allereerste in de Women’s Scooore Super League (0-4, 83ste minuut). Standard, dat tegen het eerste thuisverlies in deze competitie aankeek, wilde daarna nog wel een eerreddend doelpunt maken en het kwam daar nog het dichtst bij toen de ingevallen belofte Nadège François een diepe bal gaf richting Davinia Vanmechelen waarna Davinia voorbij Estée Cattoor ging richting doel maar haar schot werd gered door Mirthe Claes. Het bleef dus 0-4, OHL Women blijft leider voor het volgende vrijdag 17 december 2021 FWS Woluwe ontvangt en wellicht ook nog voor het op dinsdag 21 december 2021 op bezoek gaat bij RSC Anderlecht. De enige ploeg die in de heenronde punten pakte van OHL Women en het team dat hen de weg versperde in de beker werd nu overwonnen. OHL Women wordt zo na deze revanche meer dan waarschijnlijk de enige echte uitdager van regerend landskampioen RSC Anderlecht op weg naar de landstitel in de Women’s Scooore Super League 2021-22.

Bekijk de goals uit dit duel dankzij Eleven Sports en OHL TV:

Luister naar Estée Cattoor (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Linde Veefkind (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Davinia Vanmechelen (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond Standard – OHL Women via:

PS: In het andere duel op zaterdagnamiddag won SV Zulte Waregem thuis tegen Sporting de Charleroi met 3-0 na goals van Geena-Lisa Buyle (35ste minuut), Summer Rogiers (36ste minuut) en Laura Vervacke (86ste minuut). Op vrijdagavond waren er alleen thuisoverwinningen met RSC Anderlecht – Club YLA 3-1, KAA Gent Ladies – FWS Woluwe 5-1 en KRC Genk Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies 2-1.