Share

Standard de Liège heeft op donderdag 16 december 2021 als eerste club een specifiek project elitevoetbal en studies aangekondigd voor meisjes van 13 tot en met het zesde leerjaar van het secundair onderwijs zoals dat al bestaat voor de jongens! Standard zal daarvoor samenwerken met vier partnerscholen, drie Frantalige en één Nederlandstalige namelijk het College Ste Véronique, het Atheneum Air Pur Seraing, het IPES van Seraing en het Atheneum van Tongeren.

Van links naar rechts Pierre Locht, Ingrid Vanherle, Jonathan Christodoulos en Fery Ferraguzzi bij de aangekondiging van het project Elitevoetbal – Studies bij Standard! Foto – (c) Standard

Dit programma is een grote stap voorwaarts voor het vrouwenvoetbal omdat de speelsters nu ook van de voordelen die aan dit programma verbonden zijn zullen kunnen gebruik maken. “Het nieuwe is dat we deze meisjes vanaf het 3e jaar van de middelbare school het erkende statuut Elite Sportvrouw zullen laten behalen en dat statuut hen de mogelijkheid zal geven om gedurende bepaalde periodes van de week van school te worden gehaald en zo in staat te zijn om hun sportopleiding te intensiveren in perfecte coördinatie met de partnerscholen van de club”, zo liet Pierre Locht, de directeur Generaal van het Standard Training Center weten.

Vijf trainingen per week, één wedstrijd in het weekend, aangepaste scholing, onderwijs buiten het veld gekoppeld aan de voedingsaspecten en hygiëne van het leven van topsporters, dat is in essentie wat dit programma elitevoetbal en studies biedt. Dit project wil overigens ook geen copy zijn van wat er al voor de jongens wordt gedaan, verzekerde Jonathan Christodouleas, de coördinator van dit programma: “We gaan niet volgen wat er met jongens wordt gedaan, want mannenvoetbal en vrouwenvoetbal hebben elk hun subtiliteiten, hun nuances en die moeten behouden blijven, maar we gaan de werklast van meisjes niet verminderen omdat het meisjes zijn. Het werk en de offers zijn hetzelfde.”

Pierre Locht benadrukte ook nog dat Standard een belangrijke rol wil spelen in de steeds groter wordende vraag en het enthousiasme voor vrouwenvoetbal: “Standard is de club die er het meeste bij wint. We willen dat België zich op dit vlak ontwikkeld en dus moeten we onze jonge speelsters een moderner, meer vooruitstrevender opleiding kunnen aanbieden”.

Het hoofddoel van dit programma, dat in september 2022 van start gaat, is uiteindelijk het grootste aantal in Standard getrainde spelers naar het professionele niveau te kunnen stuwen.

U kan nog meer lezen hierover:

DH.net

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 

 

Share