Op donderdag 17 december 2021 stond in de groepen A en B van de UEFA Women’s Champions League de zesde speeldag in de groepsfase op het programma. Het was uitkijken naar groep A waar Chelsea, vorig seizoen nog verliezend finalist in deze competitie, een punt moest halen op bezoek bij VfL Wolfsburg om verder te kunnen gaan. Juventus moest enkel thuis winnen tegen Servette Genève.

Cristiana Girelli en Lina Hurtig, het eerste doelpunt is gevallen! Juventus is kwartfinalist! Foto – (c) Juventus

Net zoals Arsenal op woensdagavond ontgoochelde Chelsea op Duitse bodem. Het kwam al vroeg op achterstand en het kon zelfs geen moment aanspraak maken op kwalificatie! De goals werden voor de rust gescoord door Svenja Huth (1-0, 16de en 2-0, 23ste minuut). Na de rust was Tabea Wassmuth twee keer succesvol (3-0, 60ste en 4-0, 78ste minuut) waardoor zij meteen ook topschutser is geworden in deze allereerste groepsfase van de UWCL ooit! VfL Wolfsburg is groepswinnaar met 11 punten. Chelsea, dat ook 11 punten haalde is uitgeschakeld!

U kan deze wedstrijd herbekijken dankzij DAZN:

In de andere wedstrijd won Juventus eenvoudig thuis tegen Servette Genève met 4-0. Ook in Turijn werd er al vroeg gescoord door de Zweedse Lina Hurtig (1-0, 12de minuut). Vervolgens was het tijd voor Cristiana Girelli die eerst scoorde vanop de stip (2-0, 20ste minuut) vervolgens in de eerste helft met een vrije trap de bovenkant van de lat trof (35ste minuut) en in de tweede helft nog eens raak trof vanop elfmeter (3-0, 64ste minuut). De ingevallen Agnese Bonafantini zorgde voor het slotakkoord in het stadion waar in 2022 de finale zal plaatsvinden (4-0, 90ste minuut). Juventus plaatste zich voor het eerst in de clubgeschiedenis met het vrouwenteam voor de kwartfinales! Servette Genève wist geen doelpunt te scoren in hun eerste groepsfase van de UWCL!

In groep B won PSG voor slechts 977 toeschouwers in het Stade Jean Bouin van Parijs met ruime cijfers thuis tegen Breidablik uit Ijsland. Bij de rust stond de thuisploeg al 2-0 voor na een schitterende goal van Ramona Bachmann (1-0, 10de minuut) en een tweede goal van Jordyn Huitema (2-0, 45ste minuut). Na de rust liep de score verder op via goals van Kadidiatou Diani (3-0, 60ste minuut), Sandy Baltimore (4-0, 69ste minuut), de heroptredende Braziliaanse Luana (5-0, 86ste minuut) en opnieuw Jordyn Huitema (6-0, 90ste + 4′ minuut). PSG won de groep met 18 op 18, het scoorde 25 keer en kreeg als enige team geen enkele goal tegen! Breidablik eindigde vierde en laatste in de groep met 1 op 18!

Ook Real Madrid won de laatste wedstrijd in de groepsfase en dat thuis in het Estadio Alfredo Di Stefano van Madrid tegen WFC Kharkiv uit Oekraïne. Babett Peter lukte het openingsdoelpunt in de 19de minuut (1-0) terwijl Maite Oroz nog voor de rust de score verdubbelde (2-0, 41ste minuut). Esther Gonzalez zette in de toegevoegde tijd van de tweede helft de 3-0-eindstand op het bord (90ste + 2′ minuut). Real Madrid eindigde de groepsfase op de tweede plaats met 12 punten uit 6 wedstrijden, Kharkiv werd derde met 4 punten.

Op maandag 20 december 2021 gaat de UWCL verder als de loting voor de kwartfinales op het programma staat. De groepswinnaars VfL Wolfsburg, PSG, FC Barcelona en Olympique Lyonnais spelen telkens tegen een van de tweedes uit een andere groep Juventus, Real Madrid, Arsenal en Bayern München. De ploegen die tweede eindigden spelen de heenwedstrijd in de kwartfinale eerst thuis!