De regerende Europese kampioen Duitsland is aan de EK-kwalificatie richting Nederland 2017 begonnen met een doelpuntenfestival thuis tegen Hongarije. In het Erdgas Sportpark in Halle liep de score op tot maar liefst 12-0. Na 7 minuten al opende Alexandra Popp, ploeggenote van Tessa Wullaert bij VfL Wolfsburg, de score met het hoofd en via Leonie Maier (9de minuut), Tabea Kemme (16de minuut), Melanie Behringer (19 minuut op strafschop), Pauline Bremer (28ste minuut) en een dubbel van Lena Goessling (33ste en 39ste minuut) stond het bij de rust al 7-0. In de tweede helft scoorde het vrouwenteam van bondscoach Silvia Neid nog 5 keer via achtereenvolgens Simone Laudehr (63ste minuut), opnieuw Alexandra Popp (66ste minuut), nog eens Pauline Bremer (70ste minuut), Melanie Leupolz (72ste minuut) waarna Pauline Bremer met haar derde goal van de namiddag de eindstand op het bord zette (84ste minuut). Duitsland speelt nu dinsdag 22 september 2015 het tweede EK-kwalificatieduel in Zagreb tegen Kroatië, dat met Kristina Sundov (Bayer 04 Leverkusen) en Iva Landeka (FF USV Jena) twee speelsters uit de Allianz Frauen-Bundesliga in de ploeg heeft. Beiden scoorden overigens voor Kroatië in het eerste EK-kwalificatieduel op donderdag 17 september 2015 op bezoek bij Turkije waar 1-4 gewonnen werd.