Share

RSC Anderlecht speelde op vrijdag 29 juli 2016 een galawedstrijd op het veld van REFC Moustier tegen tweedeklasser Wallonia Club Sibret. Beide teams beginnen aan het nieuwe seizoen met een nieuwe coach. Patrick Wachel (ex-Standard) heeft nu de leiding over vrouwelijk paars-wit, Bernard Jeunejean moet Sibret een nieuw elan bezorgen.

Bernard Jeunejean, de nieuwe coach van Sibret. Foto - MaMPict

Bernard Jeunejean, de nieuwe coach van Sibret. Foto – MaMPict

Alhoewel het een oefenduel betrof waren er toch redelijk wat toeschouwers naar Waals-Brabant afgezakt om RSC Anderlecht met een aantal nieuwe gezichten aan het werk te zien. Sibret probeerde in eerste instantie uiteraard de schade te beperken en ze hielden de score tot iets over halfweg de eerste helft op 0-0. Dan kopte Anaëlle Wiard een hoekschop van Noémie Gelders tegen de touwen (0-1) waarna ze zelf voor het tweede doelpunt zorgde (0-2).

Anaëlle Wiard lukte met een kopbal de openingsgoal tegen Wallonia Club Sibret! Foto - MaMPict

Anaëlle Wiard lukte met een kopbal de openingsgoal tegen Wallonia Club Sibret! Foto – MaMPict

Na de pauze en enkele wissels liep de score in het slotkwartier nog op tot 0-4 na twee doelpunten kort na elkaar van Henriette Awete (0-3) en Lola Wajnblum (0-4). RSC Anderlecht trekt nu naar Zwitserland voor een stage en speelt haar volgende oefenwedstrijd op Belgische bodem op donderdag 11 augustus 2016 op bezoek bij tweedeklasser KV Mechelen. Voor Sibret is het volgende oefenduel gepland op zaterdag 6 augustus 2016 om 18 uur thuis tegen tweedeklasser Maria-ter-Heide!

U kan een video van de wedstrijd bekijken met dank aan Christophe Evrard:

Bekijk nog meer foto’s rond dit duel met dank aan Louis Evrard:
Website RSCA Women
en ook nog via de facebooksite van REFC Moustier:
Fb REFC Moustier

Share