Belgisch bekerhouder Club Brugge, vorig seizoen nog kwartfinalist in de UEFA Europa League, liep op donderdag 17 september 2015 in het Stadio San Paolo van Napels de op een na zwaarste nederlaag uit de clubgeschiedenis op. Het was inderdaad van woensdag 9 november 1988 geleden dat blauw-zwart op Europees vlak nog eens met vijf doelpunten verschil verloor. Dat gebeurde destijds in Monaco in de terugwedstrijd van de achtste finales van de toen nog Europabeker voor landskampioenen. Club had thuis met 1-0 gewonnen en het kreeg in het Stade Louis II een 6-1-pandoering. Ook in Napoli werd het na het verlies vorige vrijdag 11 september 2015 in de Jupiler Pro League bij rode lantaarn Moeskroen-Peruwelz (2-1) een afstraffing want blauw-zwart verloor met 5-0! José Callejon opende al na 5 minuten de score waarna Rode Duivel Dries Mertens de voorsprong met twee doelpunten aandikte tot 3-0 (19de en 25ste minuut). Na de rust zorgde Marek Hamsik voor de 4-0 (53ste minuut) en José Callejon zette in de 77ste minuut de 5-0-eindstand op het bord.

In het Constant Vanden Stockstadion liet ook RSC Anderlecht na om een eerste Europese overwinning te noteren voor een Belgische club in de groepsfase van de UEFA Europa League dit seizoen. Paars-wit opende nochtans sterk met een vroeg doelpunt van Guillaume Gillet op aangeven van Dennis Praet (1-0, 11de minuut). Maar daarna vergat het de wedstrijd volledig naar zijn hand te zetten en kort voor het einde van deze ontmoeting zorgde Lacina Traoré voor de gelijkmaker (1-1, 85ste minuut).

Guillaume Gillet scoorde thuis tegen AS Monaco het doelpunt voor RSC Anderlecht. Foto - David Catry

Guillaume Gillet scoorde thuis tegen AS Monaco het doelpunt voor RSC Anderlecht. Foto – David Catry

De volgende duels van de Belgische clubs in de UEFA Europa League zijn op donderdag 1 oktober 2015 met Qarabag Agdam – RSC Anderlecht (19u) en Club Brugge – Midtjylland (21u05). Het eerstvolgende Europese duel in de UEFA Women’s Champions League is Standard – 1.FFC Frankfurt op woensdag 7 oktober 2015 om 19 uur op Sclessin!