Share

Voor de openingsceremonie van de 28ste editie van de Olympische Zomerspelen 2016 in Brazilië, de eerste in Zuid-Amerika, is het nog wachten tot vrijdag 5 augustus 2016 maar vanaf woensdag 3 augustus 2016 begint de bal al te rollen. De aftrap is weggelegd voor het Olympisch vrouwenvoetbaltornooi dat voor de 6de keer sinds 1996 zal plaatsvinden en dat U via de zenders ARD/ZDF en France 4 volledig van bij U thuis zal kunnen volgen.

France 4 start als eerste met de uitzending van het duel in groep E tussen Zweden, dat vrouwelijk Oranje uitschakelde, en Zuid-Afrika, het team van de Nederlandse bondscoach Vera Pauw. De wedstrijd is al om 18 uur te zien op de Franse openbare zender vanuit het Olympisch Stadion van Rio de Janeiro. Vanaf 20 uur kan U op dezelfde zender terecht voor het eerste duel in groep F tussen Canada en Australië. Vervolgens is het om 21 uur de beurt aan Brazilië – China, het tweede duel in groep E en vanaf 23 uur is het de beurt aan Europees kampioen Duitsland om Zimbabwe partij te geven. Olympisch titelverdediger Verenigde Staten (*) begint aan de weg naar de finale in groep G tegen Nieuw-Zeeland vanaf 0 uur onze tijd en ook het laatste duel van de eerste speeldag bij de vrouwen kan U volgen vanaf 3 uur ‘s nachts en rechtstreeks vanuit het Estadio Minerao in Belo Horizonte tussen Frankrijk en Colombia.

Op de Duitse zenders ARD/ZDF begint het Olympisch spektakel eveneens met vrouwenvoetbal vanaf 20 uur 15. Nog melden dat de Belgian Red Flames zich nog nooit hebben geplaatst voor een Olympisch tornooi maar misschien lukt dit wel in het volgend decennium (2020 in Japan, 2024 misschien in Parijs of 2028) van deze eeuw!

Dit was de Olympische Finale van 2012 in Londen tussen de VS en Japan:

Lees over de eerste speeldag via ARD:
Website Daserste.de

U kan het volledig Olympisch Vrouwenvoetbaltornooi 2016 ook volgen via:
Website FIFA – Women’s Olympic

PS: De Belgian Red Flames U23 kan U alvast op woensdag 10 augustus 2016 om 15 uur aan het werk zien tegen Duitsland U20. De wedstrijd gaat door op het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke!

(*) De Verenigde Staten werden Olympisch kampioen in het vrouwenvoetbal in 1996, in 2004, in 2008 en in 2012. Alleen Noorwegen kon in 2000 in Sydney de VS van de Olympische titel houden!

Share