Op zaterdag 19 september 2015 stond in Le Havre het oefenduel tussen de nationale vrouwenteams van Frankrijk en Brazilië op het programma. Voor het team van bondscoach Philippe Bergeroo was het een laatste test voor de start van de EK-kwalificatie nu dinsdag 22 september 2015 in Le Mans tegen Roemenië, voor Brazilië is het vizier na het WK 2015 in Canada gericht op de Olympische Spelen 2016 die in het eigen Rio de Janeiro zullen plaatsvinden!

Voor 22.053 toeschouwers in het Stade Océane wonnen ‘les Bleues’ tegen het team van Marta en co met 2-1. Opvallend is dat alle doelpunten met het hoofd werden gescoord. Na 37 minuten kopte Wendie Renard van Lyon een vrije trap van Louisa Nécib (ook Lyon) tegen de netten (1-0). Tien minuten na de rust was het opnieuw een combinatie tussen twee speelsters van Lyon die tot een doelpunt leidde. Amel Majri trapte de hoekschop en Amandine Henry versloeg de Braziliaanse doelvrouw Barbara Barbosa eveneens met het hoofd (2-0, 55ste minuut). Ook Brazilië scoorde na een stilstaande fase en met het hoofd. Marta schilderde de bal voor doel waar Poliana Medeiros de aansluitingstreffer binnenkopte (2-1, 80ste minuut).

U kan de video met de doelpunten van Frankrijk – Brazilië bekijken met dank aan FFF TV: